vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Voortvluchtige Braziliaanse arrestant omgekomen door misdrijf

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

De voortvluchtige Braziliaanse arrestant, B.R. alias Kajoe, is op gewelddadige wijze om het leven gekomen, zo blijkt uit een onderzoek van het Regio Bijstand Team Oost (RBTO). Het incident vond plaats op Stoelmanseiland nabij de Lawarivier, nadat de wetsdienaren een melding hadden ontvangen. Bij aankomst op de locatie troffen ze het levenloze lichaam aan, dat verwondingen vertoonde door steek- en kapwonden. Een arts heeft officieel de dood van de man vastgesteld.

B.R. was samen met vijf andere medegevangenen, waaronder drie Brazilianen en twee Surinamers, op 24 september 2023 ontsnapt via de toiletruimte van het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven. Hij werd verdacht van moord in verschillende goudvelden. Na zijn ontsnapping wist hij uit handen van de politie te blijven en verbleef in de goudvelden, waar hij op donderdag 11 januari 2024 vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Uit het voorlopige politieonderzoek blijkt dat B.R. verbleef in een kamp te Dagu Ede. Op de fatale dag hoorde een omstander nabij een winkel in zijn kamp het geluid van buitenboordmotoren. Bij nader onderzoek zag ze dat B.R. hevig bloedde rond zijn halsstreek en onrustig was. Samen met anderen schoot ze hem te hulp en werd de gewonde man per boot naar Gran Santie gebracht voor medische hulp, maar hij overleed onderweg.

De zaak zal worden overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, en het lichaam van B.R. is in beslag genomen door het Openbaar Ministerie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoortvluchtige Braziliaanse arrestant omgekomen door misdrijf