maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Voortgang landelijk woningbouw programma besproken met president Santokhi

lees ook ...

Het probleem van transport leerkrachten binnenland

Het transporteren van leerkrachten naar het binnenland behoort volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en een deel van zijn staf tot één van de grote problemen van deze r...

Projectmanager Mark Rommy heeft president Chandrikapersad Santokhi op de hoogte gebracht van de voortgang van het Landelijk Woningbouw Programma (LWBP). Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst op het Kabinet van de President, waar ook minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën en Planning, en de LWBP-werkgroep aanwezig waren.

Rommy benadrukte dat het LWBP momenteel op vier locaties wordt uitgevoerd: Reeberg, Merveille/Peprepin, Charlesburg (Crepie-project), en een project aan de Poerwodadiweg te Lelydorp. Hij meldde dat de bouw en het woonrijp maken van percelen goed verloopt, maar dat het bouwproces van woningen momenteel langzaam gaat. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het langdurige proces voor het verkrijgen van hypothecaire uittreksels bij het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatiesysteem (MI-Glis). Een bijeenkomst staat gepland om deze processen te versnellen, waarbij het staatshoofd de LWBP-werkgroep geruststelde door te benadrukken dat er oplossingen zijn om dit proces te versnellen.

Rommy presenteerde ook mogelijke oplossingen om de bouw te versnellen, waaronder bouwsubsidies en de bouw van woningen door de overheid zelf. Hij legde uit dat het woningbouwprogramma uit twee onderdelen bestaat: het LWBP en het Affordable Housing Project (AHP). Het AHP omvat 3775 woonoplossingen, waarvan er al 2600 zijn uitgevoerd. Rommy deelde belangrijk nieuws dat eind april bouwrijpe kavels zullen worden opgeleverd aan de beschikkinghouders op het project Reeberg. Beschikkinghouders zullen worden opgeroepen om zich aan te melden, zodat samen met hen kan worden gewerkt aan hun woonoplossing. Er wordt binnenkort opnieuw een bijeenkomst gehouden op het kabinet waarin het staatshoofd een volledig uitgewerkt plan verwacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoortgang landelijk woningbouw programma besproken met president Santokhi