zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Voortbestaan Telesur besproken; prijsaanpassing onvermijdelijk

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 levert dertiende sociale woning op

Stichting 1 voor 12 heeft haar dertiende sociale woning opgeleverd. Het huis te Berlijn is bedoeld voor grootvader Macnack en Romano Martin, vader van acht minderjarige kinderen en wiens partner Mario...

De vakbond bij het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft het voortbestaan van de onderneming besproken met president Chandrikapersad Santokhi. Er heeft een bespreking plaatsgevonden op het Kabinet van de President met een regeringsdelegatie, waarbij ook de Raad van Commissarissen (RvC) en directie van Telesur aanwezig waren.

De regering maakt zich volgens minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT)  sterk voor het voortbestaan van de telecomprovider. Hij laat verder optekenen dat partijen op één lijn zijn en dat er mogelijk verschil kan zijn in de wijze van aanpak.

“De intentie is om er gezamenlijk voor zorg te dragen dat dit bedrijf niet in een vervelende positie belandt.” In november zullen partijen wederom in dezelfde setting bij elkaar komen om te bespreken hoe de verschillende issues aangepakt zullen worden.

Minister Jubithana onderkent dat vanwege de lagere valutakoers die Telesur hanteert – om de prijzen betaalbaar te houden voor de samenleving – de bedrijfsvoering in gevaar komt. Waar de officiële koers voor de Amerikaanse dollar boven de SRD 21 ligt, hanteert het bedrijf een koers van SRD 12.50.

Dat er een marktconforme prijsaanpassing dient te geschieden, is iets waarop de directie aandringt. Die eis noemt de minister terecht. “Het is een traject dat is uitgewerkt en reeds is uitgezet. Om het bedrijf te redden, zullen we op den duur marktconform moeten gaan,” zegt Jubithana.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoortbestaan Telesur besproken; prijsaanpassing onvermijdelijk