woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Voortbestaan Telesur besproken; prijsaanpassing onvermijdelijk

lees ook ...

Wereld waterdag; wat doen wij aan ons watergebruik?

Vandaag is het Wereldwaterdag, die sinds 1993 elk jaar op 22 maart wordt gehouden. Het moet het bewustzijn vergroten over de twee miljard mensen die zonder toegang tot veilig water leven. Dit jaar gaa...

De vakbond bij het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft het voortbestaan van de onderneming besproken met president Chandrikapersad Santokhi. Er heeft een bespreking plaatsgevonden op het Kabinet van de President met een regeringsdelegatie, waarbij ook de Raad van Commissarissen (RvC) en directie van Telesur aanwezig waren.

De regering maakt zich volgens minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT)  sterk voor het voortbestaan van de telecomprovider. Hij laat verder optekenen dat partijen op één lijn zijn en dat er mogelijk verschil kan zijn in de wijze van aanpak.

“De intentie is om er gezamenlijk voor zorg te dragen dat dit bedrijf niet in een vervelende positie belandt.” In november zullen partijen wederom in dezelfde setting bij elkaar komen om te bespreken hoe de verschillende issues aangepakt zullen worden.

Minister Jubithana onderkent dat vanwege de lagere valutakoers die Telesur hanteert – om de prijzen betaalbaar te houden voor de samenleving – de bedrijfsvoering in gevaar komt. Waar de officiële koers voor de Amerikaanse dollar boven de SRD 21 ligt, hanteert het bedrijf een koers van SRD 12.50.

Dat er een marktconforme prijsaanpassing dient te geschieden, is iets waarop de directie aandringt. Die eis noemt de minister terecht. “Het is een traject dat is uitgewerkt en reeds is uitgezet. Om het bedrijf te redden, zullen we op den duur marktconform moeten gaan,” zegt Jubithana.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoortbestaan Telesur besproken; prijsaanpassing onvermijdelijk