zaterdag 24 september 2022
33.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Voortaan controle op vaccinatiebewijzen

lees ook ...

Melkcentrale verhoogt prijzen

De Melkcentrale komt er ook niet onderuit en heeft ingaande vrijdag zijn prijzen voor de verschillende producten aangepast. Directeur Dewkoemar Sitaram zegt aan de media dat de aanpassing zo lang moge...

Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin heeft tijdens de laatstgehouden assembleevergadering  nogmaals meegedeeld dat de regering voorstaander is van de controle op vaccinatiebewijzen. Dit zal gelden voor de toegang tot meerdere faciliteiten. Het moet gezien worden als het creëren van een veilige werkplek of openbare plek.

Eerder had de president tijdens de laatste regeringspersconferentie aangegeven, dat er van overheidswege wetgeving in de maak is om vaccinatie op de werkvloer verplicht te stellen. Op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking geldt deze regel al zonder wetgeving. Wie niet volledig gevaccineerd is heeft geen toegang tot dit gebouw, terwijl de regering werkgevers belet om hetzelfde te doen.

Ramadhin zei, dat er reeds gesprekken gevoerd worden met actoren om over te gaan tot de toepassing van regels die controle op vaccinatiebewijzen inhouden. Van de 481.651 personen die behoren tot de doelgroep populatie, zijn 179.000 (37,2 procent) volledig gevaccineerd en 11,9 procent (52,598 personen) maar gedeeltelijk gevaccineerd. Van de doelgroep populatie is 50,8 procent niet gevaccineerd. Dit is een heel laag vaccinatiegraad.  Zelfs onder de zorgwerkers is het laag.

Een grote groep zorgmedewerkers wensen zich niet te laten vaccineren, terwijl er regelmatig besmetting op de werkvloer plaatsvindt met het gevolg dat er regelmatig uitvallers zijn. Hierdoor komt de kwaliteit en continuïteit van de zorg behoorlijk in gevaar komt.

“Als de zorg in gevaar komt zullen meer mensen overlijden. Dat gaan we niet kunnen voorkomen,” benadrukt de minister. Zorgwerkers worden nu gemotiveerd om zich te laten vaccineren. Volgens de minister komt het langzaam op gang. De regering wil de participatie onder de zorgmedewerkers, vooral de vaccinatiemedewerkers en vrijwilligers, vergroten, daarom zullen toelagen van deze groep worden aangepast, waaronder ook de diverse toelagen in de covid-19-zorg.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoortaan controle op vaccinatiebewijzen