woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(3)

Voorstelling over de Marroncultuur, slavernijverleden en geheimen van zwarte rijst

lees ook ...

LVV sluit 120-jarig bestaan af met bodemdag exhibitie

Ter ere van zijn 120-jarig bestaan heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een expositie geopend die op 5 december - Wereld Bodemdag - werd afgesloten. De tentoonstelling ging va...

Ontdek de kracht van strijd en overleven tijdens de slavernij. Vanuit het perspectief van de Marronvrouw. Bezoek de voorstelling op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Theater Zuidplein.

Over de voorstelling
Tijdens Sporen van haar wordt het perspectief van de Marronvrouwen geopend en de unieke, onbekende verhalen die werden overgedragen van vrouw op vrouw en nu nog worden verteld en gezongen. Ze vertellen ons over de risico’s en gevaren die ze trotseerden, het verlies van eigen land, veerkracht, het behoud van eigen cultuur binnen een extreem systeem van onderdrukking, een nieuwe relatie met de Surinaamse wouden en de kennis van aarde, natuur en landbouw. Sporen van Haar opent je ogen op heel veel vlakken. Een must-see voor iedereen.

Productie
Sporen van Haar is een productie van het Plein Theater in samenwerking met Kula Skoro en een collectief van podiumkunstenaars. Deze voorstelling is gemaakt ter herdenking van het 150-jarig jubileum van de afschaffing van de slavernij in Nederland.

Over Theater Zuidplein
Theater Zuidplein is het grote podium van Rotterdam Zuid. Al jarenlang een verbinder in de stad, van generatie op generatie en voor iedereen. Een weerspiegeling van de wereld. Echt en recht in het hart van Rotterdam Zuid.

Zaterdag 21 oktober 2023 | 20.00 uur | Sporen van haar | Kleine Zaal | Ticket € 18,50 | Meer informatie via www.theaterzuidplein.nl

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meest gelezen

HomeCultuur&ZoVoorstelling over de Marroncultuur, slavernijverleden en geheimen van zwarte rijst