woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Voorstel: Incentives voor ambtenaren die ondernemer worden

lees ook ...

Canari wil milieu aanpak Suriname door klimaatverandering

Het Caribbean Natural Resources Institute (CANARI) heeft voor een betere Milieu aanpak in Suriname de focus gelegd op klimaatverandering. In dit kader werd er een forum voor het Readiness Project van ...

Het Surinaams overheidsapparaat heeft enige tienduizenden ambtenaren teveel. Er zijn ambtenaren die niet gekwalificeerd  zijn voor voor hun werk, anderen hebben geen werk en weer anderen hebben geen plek om te zitten. Al met al een grote financiële last voor de overheid, zonder dat die er iets substantieels voor terugkrijgt.

In dat kader sprak Wilgo Bilkerdijk voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) over de vaker gestelde vraag of het bedrijfsleven ambtenaren zou willen overnemen. Daarover zegt Bilkerdijk dat daar geen eenvoudig ja of nee op te zeggen valt. Alvast zou de overheid aan wat condities moeten voldoen. Daarnaast moeten de mensen ook getraind worden om in de private sector te kunnen werken.

Hiernaast vindt de ASFA-voorzitter het belangrijk dat er aandacht wordt geschonken aan ondernemerschap. Daarvoor hebben we het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Er zou vanuit de overheid een stimulans moeten worden gegeven in de vorm van bijvoorbeeld financiën, trainingen en faciliteiten zoals grond en belastingvoordelen aan degenen die uit overheidsdienst willen stappen om te gaan ondernemen, aldus Bilkerdijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorstel: Incentives voor ambtenaren die ondernemer worden