donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Voorstel: Incentives voor ambtenaren die ondernemer worden

lees ook ...

Afobakaweg nabij mast 24 wordt hersteld

Het slechte wegdek van de Afobakaweg ter hoogte van mast 24 in het district Para wordt aangepakt door de Wegenautoriteit (WA). De asfalterings-werkzaamheden zijn op vrijdag 24 maart aangevangen en zul...

Het Surinaams overheidsapparaat heeft enige tienduizenden ambtenaren teveel. Er zijn ambtenaren die niet gekwalificeerd  zijn voor voor hun werk, anderen hebben geen werk en weer anderen hebben geen plek om te zitten. Al met al een grote financiële last voor de overheid, zonder dat die er iets substantieels voor terugkrijgt.

In dat kader sprak Wilgo Bilkerdijk voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) over de vaker gestelde vraag of het bedrijfsleven ambtenaren zou willen overnemen. Daarover zegt Bilkerdijk dat daar geen eenvoudig ja of nee op te zeggen valt. Alvast zou de overheid aan wat condities moeten voldoen. Daarnaast moeten de mensen ook getraind worden om in de private sector te kunnen werken.

Hiernaast vindt de ASFA-voorzitter het belangrijk dat er aandacht wordt geschonken aan ondernemerschap. Daarvoor hebben we het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Er zou vanuit de overheid een stimulans moeten worden gegeven in de vorm van bijvoorbeeld financiën, trainingen en faciliteiten zoals grond en belastingvoordelen aan degenen die uit overheidsdienst willen stappen om te gaan ondernemen, aldus Bilkerdijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorstel: Incentives voor ambtenaren die ondernemer worden