woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Voormalige Amerikaanse ambassade wordt Belastingkantoor

lees ook ...

Trucker verongelukt op weg naar Jaykreek in Sipaliwini

Een 53-jarige truckbestuurder is zaterdag omgekomen op de weg naar Jaykreek in het district Sipaliwini. De politie van Atjoni vond het slachtoffer in de cabine van de vrachtwagen, die beladen was met ...

Het gebouw waar eerder de Amerikaanse aAmbassade gehuisvest was, wordt gerenoveerd voor de Belastingdienst. Deze renovatie maakt deel uit van het Fiscal Strengthening to Support Economic Growth (FISEG) programma van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De officiële start van de renovatie vond plaats op 10 juni 2024 in aanwezigheid van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, Marita Lautan-Wijnerman, hoofd der Belastingen, en Steven Collins, Chief of Operations IDB.

Het voormalige gebouw van de Amerikaanse ambassade was reeds aangeschaft door het ministerie van Financiën en Planning met het doel om daar het belastingkantoor te huisvesten. “Vandaag hebben we het startsein gegeven voor de renovatie. Binnen een jaar moeten de werkzaamheden voltooid zijn,” aldus minister Raghoebarsing.

De Douane krijgt een eigen kantoor op de nieuwe haven, dat de komende maanden in gebruik wordt genomen. Hij benadrukte het belang van goede werkomstandigheden voor de medewerkers, wat hij beschouwt als een recht en geen gunst. Naast het renoveren van het gebouw, wordt er ook gewerkt aan een efficiënter en effectiever systeem voor het beheer van de publieke financiën in Suriname, wat bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling en economische welvaart van het land.

“Ons doel is om dit jaar SRD 54 miljard aan inkomsten binnen te halen, waarbij belasting en douane een cruciale rol spelen. Dit bedrag is zorgvuldig berekend en moet ook daadwerkelijk worden binnengehaald,” aldus de minister. Hij vermeldde dat belastinghervormingen, zoals de verschuiving naar een luxe-consumptiebelasting, de druk op de inkomstenbelasting hebben verminderd.

Minister Raghoebarsing benadrukte het belang van belastingplicht en verwees naar het voorbeeld van de president en de vicepresident. “We hebben vorige week een brief gestuurd naar alle belangrijke personen in het land om aandacht te besteden aan het betalen van belastingen.

De president en de vicepresident ondersteunen dit initiatief volledig.” Hij liet ook weten dat er gewerkt wordt aan het digitaliseren van de belastingdiensten, zodat men online aan de belastingplichten kan voldoen. “Dit versnelt niet alleen het belastingproces, maar helpt ook om corruptie te voorkomen,” voegde de minister toe.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoormalige Amerikaanse ambassade wordt Belastingkantoor