woensdag 27 september 2023
27.2 C
Paramaribo
13.3 C
Amsterdam
0
(0)

Voormalige ambtswoning Groningen wordt Museum en Toeristisch Informatiecentrum

lees ook ...

OM spreekt krantenbericht tegen

Naar aanleiding van een bericht dat is gepubliceerd in Times of Suriname, waarin wordt beweerd dat het Openbaar Ministerie (OM) vergeten is bewaring te vorderen van een verdachte, die in verband gebra...

Op dinsdag 4 juli 2023 is het startsein gegeven voor de bouw- en renovatiewerkzaamheden van de voormalige ambtswoning van de districtscommissaris in Groningen, Saramacca. Het pand zal worden getransformeerd tot een museum en exporuimte met als doel de trekpleister van Saramacca te worden. Het project wordt uitgevoerd door het ministerie van Openbare Werken (OW) en het directoraat Toerisme van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga is verheugd over deze ontwikkeling, aangezien de ambtswoning een deel van de geschiedenis van het district herbergt. Het ministerie van Toerisme ziet het project als een stimulans voor het lokale toerisme. Rabin Boeddha, directeur Toerisme, legt uit dat elk district zijn eigen kenmerken heeft en dat er momenteel samen met de districtscommissarissen wordt gewerkt aan het identificeren en benutten van deze kenmerken.

Hij benadrukt dat Saramacca, naast zijn bekendheid als landbouwdistrict, ook geschiedenis en natuur te bieden heeft, waaronder de plaats waar de Boeroe’s voor het eerst voet aan wal zetten.

Het vervallen gebouw zal worden gerenoveerd en opnieuw worden ingericht in samenwerking met de private sector. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting acht maanden duren. Naast het museum in Saramacca zijn er plannen om andere locaties te ontwikkelen, waaronder het Tata Colin-plein in Coronie, een sitzone in Atjoni en een Tourist Information & Visitor Center in Albina en Lelydorp. Deze projecten worden gefinancierd uit de begroting van 2024.

Districtscommissaris Bansi-Durga zet zich in voor de bevordering en ontwikkeling van binnenlands toerisme. Ze beschouwt het project in Groningen als een belangrijk initiatief dat hieraan zal bijdragen. Ze benadrukt dat het stimuleren van lokaal toerisme ook betekent dat er moet worden geïnvesteerd in basisvoorzieningen.

Het beheer van het Museum & Tourist Information and Visitor Center zal worden overgedragen aan het commissariaat, waar een plan zal worden opgesteld voor het beheer, de exploitatie en het onderhoud ervan. Het project beoogt ook inkomsten te genereren voor de staat en lokale ondernemers.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Cultuur&Zo, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeCultuur&ZoVoormalige ambtswoning Groningen wordt Museum en Toeristisch Informatiecentrum