woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
3.5
(2)

Voormalig Surinaamse vicepresident Jules Ajodhia overleden

lees ook ...

Braziliaan vermoedelijk in huis vermoord

De politie van Munder heeft na een melding, het lichaam van een 32-jarige Braziliaan N.C.C. op een adres aan de Amazonestraat aangetroffen. Het lichaam met een steekverwonding in de halsstreek, vertoo...

Jules Ajodhia, die op 79-jarige leeftijd de voormalige vicepresident van Suriname was, is overleden. Gedurende zijn veelzijdige carrière bekleedde Ajodhia verschillende belangrijke posities. Adjodhia, als jurist, vervulde de rol van minister van Justitie en Politie namens de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) van 1988 tot 1990.

Hij diende vervolgens als vicepresident van 1991 tot 1996 en bekleedde deze positie opnieuw tussen 2000 en 2005. Na deze perioden heeft hij de VHP ondersteund als ondervoorzitter, waarna hij voorzitter werd van het Congresbestuur van de partij.

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven, dat er een officiële verklaring zal volgen en bekendgemaakt dat Ajodhia met een staatsuitvaart zal worden geëerd, als blijk van waardering voor zijn bijdragen aan het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoormalig Surinaamse vicepresident Jules Ajodhia overleden