Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voormalig Surinaamse vicepresident Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud-vp Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door vp Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de vicepresident en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/vicepresident die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft vp Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de vicepresident dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

17 Reacties
17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cornelis
vrijdag 7 augustus 2020 08:29

Hoezo betaalde hij geen rekening. Als ik me rekening niet betaald dan sluiten ze me af. Ding e kot mi stroom of waterleiding of telefoon. Dan moeten ze de stroom afsluiten. Wat een sari tori. Laten ze zonder airco vergaderen dan zal je zien hoe snel alles betaald zal gaan worden.

Zwartje
vrijdag 7 augustus 2020 09:51

Me werie foe ding sakasaka

Stella
vrijdag 7 augustus 2020 10:51

Sluit die gasten op, alles.wat.ze nog bezitten invorderen.Deze.bende zaten op hun post om Suriname leeg te plunderen.Wat een puinhoop, het is zelf erger dan men gedacht had. Het volk zal door deze omstandigheden nog een tijdje op een houtje moeten bijten.

Yoda
vrijdag 7 augustus 2020 13:27

Is Adhin uitgehuild? Heeft Adhin thuis genoeg bobie gehad en heeft hij nu eindelijk de moed om schoorvoetend terug te komen. Maar eerst had hij af en toe laf aan de kantlijn zitten blaffen naar zijn overwinnaars. “Adhin bedankte gewezen assembleevoorzitter Jennifer Simons”. Adhin zegt: “Zij heeft als een moeder van ons allen over ons gewaakt”. Gewaakt? Nee toch. Jennifer Simons perkte de spreektijd in van de toenmalige oppositie. En dwarsboomde de VHP/NPS/PL/etc oppositie constant. B.v. door zogenaamd een bepaalde wet te behandelen en op hetzelfde moment een andere (niet goed in elkaar gezette) wet er stiekem doorheen te drukken.… Lees verder »

Yoda
vrijdag 7 augustus 2020 13:31

En zo zijn er nog een paar VHP & NPS assembleeleden die tijdens debatten met behulp van bewezen feiten de vloer met Adhin zullen aanvegen. In gewoon Sranang. Ding oh klarie Adhin. Adhin zegt hoge verwachtingen te hebben van voorzitter Marinus Bee. Vrees niet Ashwin Adhin. Wij hebben de heer Bee in actie gezien. Zet je schrap. Jou gehuichel, het liegen en het bedriegen zal ook nu niet lukken. Aan alle kanten trekken ze nu jou beerputten open. Het is payback time voor het volk. “Adhin zei dat hij ook een bruisende vicepresident ziet en een president.” Uhhhhhh ??? 🤔🤔🤔🤔… Lees verder »

Yoda
vrijdag 7 augustus 2020 13:32

Blijkt nu ook dat Ashwin Adhin in zijn voormalige functie van VP geen rekening van zijn kabinet betaalde. De overheid heeft daardoor nu miljoenen Srd’s aan achterstallige rekeningen bij TeleSur, meubelzaken, SZF en voor gekochte laptops en pc’s.
En nog durft dit mislukt stuk oorsmeer een grote bek tegen de nieuwe regering op te zetten. De nieuwe coalitie gaat onder andere Ashwin Adhin’s puinzooi opruimen. Dus Ashwin stel je NEDERIG en BEROUWVOL op. Werk mee om alle NDP rotzooi naar de oppervlakte te brengen.
Of kruip weer onder de steen waar je sinds jou verlies onder zat te verotten.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Yoda
Carl
vrijdag 7 augustus 2020 15:47

Dit overkomt mij vrijwel nooit maar ik heb hier geen woorden voor. Wat moet een normaal denkend mens hiervan vinden. En dit enkel maar op het kabinet van de VP. Denk aan wat er nog onthuld moet worden op het kabinet van de President en de ministeries. Complimenten aan hen die nog in goede volzinnen hun verhaal hierover kunnen doen. Dit is voor professionals om het tot op de bodem uit te zoeken. De president heeft al een aantal werkgroepen geïnstalleerd. Ik wens ze veel sterkte en vastberadenheid toe. Ik vraag mij alleen nog af op wiens kosten de NDP… Lees verder »

batu
vrijdag 7 augustus 2020 21:33

De NDP (= Bouterse) zegt een batterij aan juristen te gaan inzetten als de huidige regering hen zal aanspreken op hun misdadige dieven streken van de afgelopen tien jaar. Mensen gewoon die onzin negeren. Bouterse heeft vaker gebluft en geïntimideerd als hij in het nauw werd gedreven. Je weet wel. In een militair pak voor de rechter en bij een bespreking met president Santokhi verschijnen. Of insinueren dat hij gewelddadig wordt als hij zijn zin niet krijgt. Een batterij advocaten inzetten ? Die wil Bouterse zeker met loze beloften betalen? Of met zijn verdroogde ballen? Kom maar op Desireet. Kom… Lees verder »

Rama
zaterdag 8 augustus 2020 02:45

Die waardeloze aloe baba adhin kon oa de telefoonrekeningen niet betalen maar hij kon wel in luxe de wereld rond reizen zogenaamd op dienstreis terwijl hij in heel dure en luxe hotels verbleef.

Wim
zaterdag 8 augustus 2020 11:35

Adhin is het schoothondje van bouta die blaft als het hem wordt opgedragen. Is nooit daadkrachtig overgekomen. Hij staat nu al bekend als de ex-vp van uien en aardappelen. Op dat niveau werd politiek bedreven en het volk zoet gehouden. Net zo incompetent als de narcist bouta die Suriname al 4 keer tot de rand van de afgrond heeft gebracht en de corruptie in stand heeft gehouden. Allemaal waren ze in de veronderstelling dat ze de verkiezingen zouden winnen. Uit rancune hebben ze de boel leeggeplunderd op alle ministeries. Schandalig!

EEN SURINAMER
zaterdag 8 augustus 2020 17:57

Zit er geen rechterlijke macht daar in het land. Sorry dat ik dit moet zeggen hoor: dit land kan alleen bevrijdt worden als deze paarse mensen met hun moordenaar aan het hoofd voorgoed verdwijnen. Ik zou er geen traan om laten. Dit land heeft een goede hebi watra nodig.

Lucinda
zondag 9 augustus 2020 13:30

adhin moet direct als lid de straat op geschopt worden. Hij is gevaarlijk bezig. Praat alles revht wat krom is. Hij is een gewetenloze dief en schaamteloze oplichter.
Hij is getrouwd met Bouta. Dat hij de eer niet aan zichzelf houdt zegt al heel wat over hem.
Hij gaat het land niet mee helpen opbouwen. Hij wil de door hem gestolen auto’s niet kwijt.
Ook de gestolen percelen die hij zich heeft toegeëigend voor zichzelf en zijn familie. Buitenlandse bankrekeningen controleren.
Hij is ook een grote misleider. Oprotten met hem.

Bravo84
maandag 10 augustus 2020 16:55

Hij heeft zijn vriend cq holmaat Bouterse.
Dus Adhin denk dat het allemaal goed komt.

insideman
dinsdag 11 augustus 2020 12:27

@Cornelis “Hoezo betaalde hij geen rekening. Als ik me rekening niet betaald dan sluiten ze me af. ” Simpel. Cornelis bij gewone burgers sluit de EBS je stroom af als je één termijn niet hebt betaald. Adhin was als VP en leidinggevende van het VP-kabinet verantwoordelijk voor te betalen rekeningen die te maken hebben met zijn kantoor. Hij zal niet zelf letterlijk alles in de gaten houden maar had er iemand voor aangesteld. Maar Adhin blijft de eind verantwoordelijke. Keer op keer hadden TeleSur en het EBS om betaling van achterstallige rekeningen gevraagd. Deurwaarders werd simpelweg de toegang geweigerd. Bouterse… Lees verder »

Sjaak
dinsdag 11 augustus 2020 13:52

Dan moeten ze de stroom gewoon afsluiten. Water afsluiten telefoon internet afsluiten.

Hunvrey
donderdag 13 augustus 2020 20:44

Het probleem is dat ze niet zomaar kunnen afsluiten, maar bij de gewone burger wel. Als ze dat doen dan verliest zo een persoon zn baan of wordt er een telefoon coup met bedreigingen geuit of op t laatst wordt er een handgranaat op je balcon gegooit door een stomme, domme gat likker van de ndp.

Isdatzo
zaterdag 15 augustus 2020 09:24

Weer zo een leugenachtige hond die over de ruggen van de arme bevolking misdaden begaat.
Goed dat Brunswijk dit openbaar maakt, ik ben blij dat hij nu ook transparant is geworden.
Dit is nog maar het begin en laat Fouterse maar komen, nog nooit meegemaakt dat er zoveel mensen in zo een kleine bevolking groepje zo misdadig zijn. Ben heel benieuwd wat er nog meer boven tafel komt.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen