Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voormalig NDP-topper Misiekaba geeft zetel Surinaams parlement terug

Geplaatst

op

André Misiekaba.foto Nii

De bekende gewezen ondervoorzitter van de NDP, de partij van Desi Bouterse, André Misiekaba, heeft de assembleezetel teruggeven. Hij heeft dat schriftelijk gedaan de DNA-voorzitter Marinus Bee. Vorige week heeft hij ook zijn lidmaatschap bij de NDP opgezegd. De reden moet gezocht worden in de politieke sfeer, heeft Misiekaba vermeld in zijn brief.

Voor nu zal de gewezen NDP-topper wat rust nemen om te beraden wat hij verder gaat doen. Het is niet duidelijk of hij de politiek vaarwel zegt met de genomen stap. Het vertrek van Misiekaba is als een zware klap gekomen voor de NDP. Terugkeren naar de NDP is momenteel niet aan de orde heeft de politicus duidelijk gemaakt. 

Misiekaba legde op 28 juli alle functies binnen de NDP neer en zegde per dezelfde datum het lidmaatschap van deze partij op. Op woensdag 29 juli had Misiekaba een bespreking met oud-president en partijvoorzitter Desi Bouterse over zijn uittrede uit de partij. “Het was een zeer bewogen gesprek. De NDP-voorzitter gaf evenwel zijn zegen aan mijn vertrek uit de partij,” zegt Misiekaba.

“Ik ben van mening dat de NDP is afgedwaald van haar idealen en het streven om een sociaal rechtvaardige samenleving te creëren. Onder het bewind van tien jaar NDP, waar ik prominent deel en onderdeel van ben geweest, lijkt de kloof tussen arm en rijk veel groter te zijn geworden. Dit is niet waarvoor ik mij heb ingezet en waarvoor ik mij verder wil inzetten. Ik heb daarom besloten daar in ieder geval consequenties aan te verbinden en uit de NDP te stappen. Ik dank de NDP voor de politieke scholing die ik mocht genieten. Voorts dank ik alle structuren van de partij die met mij hebben samengewerkt,” aldus de gewezen fractieleider van de NDP.

Hij is lid geweest van DNA in de periode 2005 tot en met 2019. Bij de stembusgang van 25 mei is hij herkozen tot assembleelid.

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Iwan
dinsdag 4 augustus 2020 18:19

Ik hoor dat hij voorzitter zou worden e Bouterse zou aftreden. Maar Bouterse blijft voorzitter dus gaat hij weg. Dan hoor je Bouta heeft hem geklapt en die helikopters man. Je hoort allerlei dingen. We moeten maar aannemen wat hij verteld. Hopelijk komt de NDP nooit meer aan de macht. Chaos in het land

Dagga
dinsdag 4 augustus 2020 21:25

Dit ding van een overloper, wordt als pion uitgezet door zijn meester, deze verklaarde toch dat wij de schaakstukken moeten volgen dat hij uitzet
Wel indien, welke politieke partij dan ook, dit ding zal opnemen in hun gelederen ze zullen worden afgestraft de eerst volgende verkiezing, voorbeeld is doe, hadden deze niet mee geregeerd met de ndp dan hadden ze vandaag de dag 2 of 3 zetels kunnen hebben.
Dus wat de politieke partijen denken binnen te halen,zal dit ding zich uiteindelijk keren tegen ze..
SCHAAKSTUK VAN BOUTERSE , VOLGEN NOG MEER.

Bravo84
dinsdag 4 augustus 2020 22:16

Deze meneer is mede verantwoordelijk voor de puinhoop die nu is ontstaan.
Medeplichtig!!!

stanley westerborg
dinsdag 4 augustus 2020 23:03

Over deze meneer valt verder weinig te zeggen. Sympathisant van de NDP ben ik nooit geweest, overigens van geen enkele politieke partij, omdat ik prijs stel op mijn objectieve denkwijze over de dingen van de dag. Maar was het zo geweest dat de partij van zijn nieuwe liefde bakzeil had gehaald bij de recente stembusgang, dan was hij nimmer zo spontaan toegetreden tot de ABOP. Voor onze lieve Andre is het politieke doekje nog niet gevallen, want bij de nieuwe partij valt nog wat te halen. bv een plekje in de diplomatieke dienst of bij een Staatsbedrijf, of als adviseur… Lees verder »

Lunes Armand
dinsdag 4 augustus 2020 23:29

Dit kan een meersterlijk zet blijken te zijn die DDB uitgooit. Wie zal het zeggen. Vervuil een waterbron niet waaruit gedronken is. Op je terug weg zal je het nodig hebben. Deze man zal NDP niet verlochenen. Zou hij deze stap hebben gemaakt, indien de NDP een verkiezings winst behaald had of zou de ontstane situatie binnen de NDP niet zijn ontstaan? Een van de olie putten had verkocht kunnen worden om rustig het feest door te vieren. Het is een gewaagde stap van elke politieke partij om deze gast nu al op te nemen en hem een vooruit geschoven… Lees verder »

Lunes Armand
dinsdag 4 augustus 2020 23:48

Misie-kaba, geef eerlijk aan san ju Misie-kaba na NDP opdat het volk jouw beter kan accepteren in de maatschappij. Kom ons na maanden of jaren niet vertellen wat wij beter nu te weten kunnen komen om makkelijker de geplaatste landmijnen van jouw vorige politieke opdrachtgever te kunnen verwijderen. Don’t be a wolf in sheep’s clothing my man!!! karma gaat zwaar met jou afrekenen. Hij is btw niet de 1e die dit overkomt. Er zijn velen vooraf gegaan en velen hebben vooruitgeschoven posities gekregen. Dit allemaal door het stemgedrag van ons als kiezers. Binnen de NDP hebben de kiezers(zie het aantal… Lees verder »

Zwartje
woensdag 5 augustus 2020 07:27

Hij is een spion van Bouta. Sinds Bouta er zit is er een kloof tussen arm en rijk. Dit is alleen maar erger geworden. Dus Misikaba misbaksel, jij wist ook wat iedereen allang weet.Advertentie

Suriname

Surinaamse regering evalueert ontwikkelingen normalisatie vandaag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Dna

De regering vergadert vandaag wederom met het COVID Managementteam en het Outbreak Managementteam om de ontwikkelingen in verband met de normalisatie te evalueren. Dit zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. Volgens de regeringsleider zullen er beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of het terugdraaien van enkele protocollen.

Het staatshoofd zei verder dat ook het beheersen van de COVID-19-verspreiding in Suriname, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie en die fase is recent ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

In samenwerking met de betrokken marktpartijen heeft het ministerie van Volksgezondheid protocollen ontwikkeld. Momenteel wordt een daling in het aantal COVID-19-gevallen waargenomen. Dit betekent volgens de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

Volgens de COVID-19-website waren er gisteren 20 gevallen van besmetting en is het aantal actieve coronagevallen gedaald van 416 naar 315. Er viel gisteren wel een dode te betreuren. Het sterftecijfer is gestegen naar 96. Opvallend is ook het aantal personen dat in een dag hersteld is verklaard. Dit aantal bedroeg gisteren 120.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Sociaal Vangnet Santokhi/Brunswijk

Geplaatst

op

Chan Ronnie 3

Minister Armand Achaibersing van Financien & Planning maakte zojuist  bekend in het parlement dat  de bedragen voor de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV), Algemene Kinderbijslag (AKB) en Sociale Bijstand per 1 november worden verhoogd. De AOV gaat van SRD 525 per maand naar SRD 750 per maand. De Kinderbijslag wordt van SRD 50 verhoogd naar SRD 75 en de Financiele Bijstand aan de  minderdraagkrachtigen gaat van SRD 375 naar SRD 500. per maand.

“Dit zijn maatregelen die de overheid gaat treffen als sociaal vangnet voor de groeperingen die het moeilijk gaan hebben in de tijden van crisisbeheersing. Ze staan los van de Covid-ondersteuningen”, zei de minister. De minister gaf verder aan dat de regering liever de zwakkeren ondersteund met geld, maar waar het niet anders kan, komt de regering in met voedselpakketten. De heffingskorting op de lonen die van SRD 125 was opgetrokken naar SRD 750 wegens Covid-19, blijft hetzelfde

De regering heeft vandaag ook een aantal besparing- en bezuinigingsmaatregelen aangekondigd. De Solidariteitsheffing van 10% gaat in per 1 januari 2021 voor de periode van 1 jaar. Inkomensgroepen vanaf SRD 12.500 zullen hiermee belast worden. “Als iemand SRD 20.000 verdient, wordt SRD 12.500 normaal belast en de resterende SRD 7.500 wordt met 10% extra belast. Verder worden de subsidies aan de EBS, groot SRD 1 miljard, teruggebracht met 75%. Ook wordt er afgestapt  van objectsubsidie en zal er aan subjectsubsidie worden gedaan. De stroomprijzen zullen hoogstwaarschijnlijk omhoog gaan vanwege de subsidie die met 75 % wordt vermindert. Het overheidsapparaat zal met 10% moeten bezuinigen. De omzetbelasting op importen gaat van 10% naar 12%. Ook de heffingskorting bij importen van halffabriekaten wordt geheroriënteerd. Er komt een aanpassing van de grondhuur en er zal grondconversie in gang worden gezet.

 

Het Sociaal Vangnet:

Verhoging Aov van SRD525.  naar SRD 750. per 1 november 2020

Verhoging AKB van SRD 50. naar SRD 75.  per 1 november

Verhoging  Financiële Bijstand van SRD 375. naar SRD 500. per 1 november

Continuering Fiscale Heffingskorting van SRD 750.  tot het moment van  invoering BTW

Voedselpakketten  SRD 200.000.000 per jaar ter beschikking

Verschuiving van Object- naar Subject subsidie voor elektriciteit, drinkwater kookgas en openbaar transport voor zwakke huishoudens

culturu.com

Lees verder

Meest gelezen