Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voormalig governor Surinaamse moederbank en zakenpartner blijven achter tralies

Geplaatst

op

Robert Van Trikt

De gewezen governor van de Centrale bank van Suriname (CBvS) Robert van Trikt en zijn zakenpartner, Ashween Agnoe, blijven aangehouden. Het duo is maandag verhoord. De zaak is na een vrij lange zitting uitgesteld naar 26 november. De raadsman van het duo, Irvin Kanhai, vindt dat zijn cliënten te lang vastzitten en volgens hem onschuldig zijn. De voormalige minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, zou de schuldige zijn. De rechter is niet meegegaan met het verzoek voor invrijheidstelling. Volgens de rechter staan de ernstige bezwaren waaronder verduistering en money laundering tegen Van Trikt en Angnoe nog recht overeind.

De ex-governor gaf tijdens zijn verhoor aan dat Hoefdraad hem moest begeleiden, omdat hij namelijk vijf jaar ervaring had als governor van de moederbank. Van Trikt werd de verschillende processen-verbaal die waren afgelegd voorgehouden. Zo werd hij er eveneens door de rechter mee geconfronteerd, dat de CBvS een bedrag van SRD 2.2 miljard heeft geleend aan de staat. Hiervan is er geen enkele zekerheid gegeven vanuit de staat voor terugbetaling. Van Trikt legde uit dat de royalty’s van multinational Iamgold hiervoor als zekerheid zijn gegeven. Dit is volgens hem in een resolutie vervat.

Tijdens het verhoor maakte Van Trikt duidelijk dat hij nooit kwaadaardige bedoelingen had om de moederbank te benadelen. Hij verwees iedere keer naar de mailwisselingen en WhatsApp-berichten. Van Trikt en Angnoe zijn sinds februari ingesloten. Tegen Hoefdraad loopt er een opsporingsbevel. Interpol is ook ingeschakeld voor internationale signalering van gewezen bewindsman.

Beide verdachten worden verdacht van ernstige strafbare feiten, waarbij Orion NV, het bedrijf van Van Trikt/Angoe ook zou zijn bevoorrecht. Er is volgens het Openbaar Ministerie sprake van belangenverstrengeling. Hierbij is ook het Belgische bedrijf Clairfield betrokken. Naast Van Trikt en Agnoe is ook CBvS-directielid Faranaaz Hausil aangehouden.

Culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lady M
dinsdag 6 oktober 2020 19:15

Ik zou geen rechter in Suriname willen zijn. Te veel corruptie en als je vrouw en kinderen hebt zullen ze wel bedreigd worden. En ja een huurmoordenaar is zo betaakd om een rechter te doen omleggen als voorbeeld voor andere rechters .. lijkt me heel moeilijk werk dan maar gewoon advocaat blijven.

Bryan
dinsdag 6 oktober 2020 20:01

Gewoon alle bezittingen afpakken.
Eenmaal in een cel hebben zij geen villa nodig.
Stelletje associale dieven zijn het.

Benny
dinsdag 6 oktober 2020 23:18

Heel goed van deze rechter.
Praatjes vullen geen gaatjes.
Bewijzen, daar komen ze niet meer.
Ik ben echt super blij dat de rechter sterk is en zicht niet in de luren laat leggen.
Deze rechter heeft allang door dat iedereen die nu vast zit schuldig en mede schuldig is.
Eindelijk gaat er iets gebeuren.
We moeten de rechters koesteren, deze mensen hebben macht om de waarheid staande te houden
en de rotte appels op te sluiten.
Dat ze sterk mogen blijven en ons een voorbeeld zullen zijn voor gerechtigheid.

Benny
dinsdag 6 oktober 2020 23:20

Vergeet ik nog, die boefdraad staat nu op de gezochte lijst.
Wat is die man toch dom geweest om zo geld te verduisteren dat makkelijk te herleiden is naar zijn persoon.
Nu op de vlucht, omdat hij zo eerlijk is.
Boontje komt echt nog wel om zijn loontje, hij kan nergens meer naartoe, behalve blijven zitten het het huis van die andere crimineel beest Bouterse.
Hij kan geen grens meer over en niets meer.
Hoe dom ken een mens zijn.

Dasram
woensdag 7 oktober 2020 00:15

Misschien zitten enkele boeven allang op Cuba

Michel
woensdag 7 oktober 2020 11:51

Waarom geen Bouterse en Brunswijk achter de tralies. Gelijke behandeling.

Benny
woensdag 7 oktober 2020 13:09

Waarom geen Brunswijk en Bouterse achter de tralies? En zitten ze al in Cuba? Brunswijk heeft zogenaamd zijn straf in Suriname al uit gezeten. Maar het is natuurlijk ongelooflijk dom dat zo iemand met een strafblad dan in een regering mag zitten. Dat zal je nergens in een Europa land zien gebeuren, wanneer ze al een strafblad hebben. Bouerse is bij het hoog gerechtshof in bezwaar gegaan, een soort vertraag techniek om wat langer vrij rond te kunnen lopen. In een ander land zou hij in hechtenis zijn gezet omdat hij vlucht gevaarlijk is. In Nederland moet Bouterse nog 11… Lees verder »

Benny
woensdag 7 oktober 2020 13:12

Boefdraad daarin tegen is al meteen gevlucht om daar in dat andere land de onschuld zelf te spelen.
Maar ik heb gemerkt dat onze rechters hier in Suriname niet omkoopbaar zijn en dus voor de waarheid gaan.
Dat is wel even een meevaller, op die mensen moeten wij onze hoop zetten.
Blijft het een feit dat er een opsporingsbevel is voor Boefdraad maar dat Gyana ook niet wil uitleveren.
Dat zijn dus geen vrienden van Suriname , anders zouden ze Suriname wel tegemoet komen, want iedereen weet waar Boefdraad zit.

Benny
woensdag 7 oktober 2020 13:17

Ashween Agnoe is ook weer zo een fijne jongen. Ook die heeft wel het nodige uitgevreten. Die zit gelukkig wel vast en die laten ze zitten wat mij aangeeft dat er ruim voldoende bewijzen zijn om hem te veroordelen. Ook daar gaat ons belasting geld heen, alleen onze rechters zijn het dubbel en dwars woord. Gelukkig zijn die niet corrupt en zitten ze waarvoor ze zijn aangesteld. En die misselijkmakende nepperd Ashwin Adhin weet ook alles beter, alleen niet toen hij in de vorige regering zat. Toen draaide hij vrolijk met met dat stelletje dieven. Ik denk dat onze Shantoki… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen