Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voormalig doelverdediger Ronny Aloema wordt assembleelid in Suriname

Geplaatst

op

Ronny Aloema. Beeld Youtube

De voormalige doelverdediger van de nationale voetbalselectie van Suriname gaat nu de politiek in. Hoewel hij bij de stembusgang van 25 mei 2020 niet is gekozen, kan hij toch plaatsnemen in De Nationale Assemblee (DNA). Hij komt door verschuiving binnen. In het district Paramaribo stond hij op de negende plaats van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Aangezien Riad Nurmohamed minister van Openbare Werken is geworden, mag Aloema in zijn plaats.

Aloema had zich al berust in het feit dat hij niet was gekozen. Voor hem was het belangrijker dat de Orange Movement als de grootste politieke organisatie uit de bus was gekomen tijdens de afgelopen verkiezingen. “Dat was mijn primair doel,” zegt hij. “Maar dat ik zitting ga nemen in het hoogste orgaan van de staat Suriname geeft mij behalve een goed gevoel, ook een verantwoordelijkheid.”

Aloema wil de geschiedenis ingaan als een parlementariër, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. Hij wil en zal het anders doen, want binnenkort opent hij een kantoor waar hij personen zal ontvangen. Bovendien is hij de 250 personen die op hem hebben gestemd zeer dankbaar. De Surinaamse gemeenschap mag volgens hem rekenen op zijn vastberadenheid en consistentie om hun belangen naar eer en geweten te behartigen.

De ex-doelman die veel furore maakte in de Surinaamse veld- en zaalvoetballerij wil zich erg sterk maken voor de jeugd- en sportzaken. Hij is al in gesprek met sportorganisaties en sporters. De sportgemeenschap mag sowieso op hem rekenen, legt hij uit. Verder zal hij zich sterk maken voor ondernemerschap, omdat hij vindt dat iedere burger de tools moet krijgen om te kunnen ondernemen.

Voor Aloema is het bijzonder om deel uit te maken van deze coalitie. Zij hebben de immense taak om Suriname uit het diepe dal te trekken, wat een enorme uitdaging is. Het is altijd zijn intentie geweest om Suriname te dienen en hij gaat de uitdaging om zijn mede-Surinamers weer een mooi een menswaardig bestaan te bieden met beide handen aan.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dolf
dinsdag 28 juli 2020 01:49

Dat na mooi torie goeie zaak MANG. Go for it Aloemaaaaaa .
.

Dagga
dinsdag 28 juli 2020 04:21

Sorry maar daarom zal su nooit goed komen als zulke personen regeermacht verkrijgen, nog geen 300 stemmen verkregen en zo een belangrijke plaats verkregen, zijn er niet betere geschoolde surinamers binnen de vhp.

Sari torie in SU

Papi
dinsdag 28 juli 2020 06:40

Hij kan juist iets hebben wat bijdraagt. Vooroordeel niet. Laat die man bewijzen wat hij waard is daarna kan je oordelen. Dat is het levenAdvertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen