woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Voorlopige examenresultaten VOS binnen

lees ook ...

Oli-Moni, volle tank brandstof gratis voor auto eigenaren

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, heeft op 04 augustus op de regerings persconferentie aangegeven dat de samenleving ondersteund zal worden met de kosten van brandstofverbruik. De regerin...

De landelijke resultaten van de eerste ronde van het eindexamen van de VOS-scholen zijn binnen. Het slagingspercentage van de Vwo-scholen is dit jaar met 10% gestegen. Het vorig schooljaar slaagde 72,3% van de leerlingen meteen. Dit jaar slaagde 82,6%. Avond VWO, AMS, HHS, SGS en SGT hebben 100% geslaagden.

De Havo-scholen hebben een daling van 8% in hun resultaten. Het vorig schooljaar rondden 71,6% van de leerlingen de opleiding meteen af. Dit jaar is 63,6% van de leerlingen direct geslaagd. En van Havo 3, Havo 4, SGK en SGM hebben alle kandidaten de eindstreep behaald. Van de Pedagogische Instituten is de helft geslaagd. Het hoogste slagingspercentage, 54,5% werd behaald door het Pedagogisch Instituut Nickerie.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft besloten dit jaar het eindexamen voor het Voortgezet Onderwijs op Senioren-niveau(VOS)op twee momenten af t nemen. De eerste ronde werd speciaal ingelast voor leerlingen die naar het buitenland moeten voor verdere studie. Se kandidaten die examenklaar waren mochten ook deelnemen.

De tweede ronde is nu gaande. De leerlingen die in de eerste ronde herexamen hebben gehad, doen de herkansing ook in deze ronde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlopige examenresultaten VOS binnen