vrijdag 31 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Voorlopige examenresultaten VOS binnen

lees ook ...

PAHO/WHO doneert apparatuur en goederen

PAHO/WHO wil Suriname blijven steunen. Beide organisaties werken goed samen met het ministerie van Volksgezondheid vanaf uitbraak van de pandemie. Men verleent technische bijstand. Apparatuur en goede...

De landelijke resultaten van de eerste ronde van het eindexamen van de VOS-scholen zijn binnen. Het slagingspercentage van de Vwo-scholen is dit jaar met 10% gestegen. Het vorig schooljaar slaagde 72,3% van de leerlingen meteen. Dit jaar slaagde 82,6%. Avond VWO, AMS, HHS, SGS en SGT hebben 100% geslaagden.

De Havo-scholen hebben een daling van 8% in hun resultaten. Het vorig schooljaar rondden 71,6% van de leerlingen de opleiding meteen af. Dit jaar is 63,6% van de leerlingen direct geslaagd. En van Havo 3, Havo 4, SGK en SGM hebben alle kandidaten de eindstreep behaald. Van de Pedagogische Instituten is de helft geslaagd. Het hoogste slagingspercentage, 54,5% werd behaald door het Pedagogisch Instituut Nickerie.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft besloten dit jaar het eindexamen voor het Voortgezet Onderwijs op Senioren-niveau(VOS)op twee momenten af t nemen. De eerste ronde werd speciaal ingelast voor leerlingen die naar het buitenland moeten voor verdere studie. Se kandidaten die examenklaar waren mochten ook deelnemen.

De tweede ronde is nu gaande. De leerlingen die in de eerste ronde herexamen hebben gehad, doen de herkansing ook in deze ronde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlopige examenresultaten VOS binnen