donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Voorlopig worden geen nieuwe vuurwapenvergunningen behandeld

lees ook ...

Minister Ori: “Stilstand in onderwijs binnenland moet ...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft de eerste interministeriële sessie gehouden gericht op het oplossen van de onderwijsproblematiek in het binnenland. Bij dit overl...

Het Openbaar Ministerie (OM) werkt hard aan de verwerking van aanvragen van vuurwapenvergunningen en verwacht eind december af te ronden. Daarom worden er voorlopig geen nieuwe aanvragen in behandeling genomen. De waarnemend procureur-generaal (pg), Garcia Paragsingh, vraagt de samenleving om geduld te betrachten.

Het OM verzoekt de samenleving om geen betalingen te doen aan derden die beweren dat zij kunnen zorgen voor een snellere afhandeling van de vergunningsaanvraag. Het proces vanaf de aanvraag tot de beoordeling is transparant en leent zich niet voor enige vorm van bemiddeling. Wie toch wordt benaderd om een betaling te doen, wordt gevraagd om dit schriftelijk door te geven aan de waarnemend pg, die dan opdracht zal geven voor een strafrechtelijk onderzoek.

Dood vergunninghouder
Overlijdt de houder van een jachtgeweer of vuistvuurwapen, dan moeten diens huisgenoten of erfgenamen het wapen inleveren bij de politie of deponeren bij de wapenkamer van het Korps Politie Suriname. Na de dood van de vergunninghouder krijgt diens vuurwapen een illegale status. Wie het in bezit houdt, handelt in strijd met de Vuurwapenwet en riskeert een gevangenisstraf van vier jaar.

Verlenging vergunning
Vuurwapenhouders moeten hun vergunning elk jaar verlengen. Wie dat twee achtereenvolgende jaren niet heeft gedaan, moet het wapen inleveren bij de wapenkamer van de politie. Zodra het OM de vergunning heeft verlengd, kan het wapen worden opgehaald.

Overdracht van een wapen
Wie zijn of haar vuurwapen wil overdragen aan een derde, moet het met de bijbehorende munitie deponeren bij de wapenkamer, tot het proces van overdracht is afgerond. De aanvrager moet beschikken over een schietcertificaat, medische verklaring en bewijs van berging, maar hoeft deze pas te overleggen na goedkeuring van de aanvraag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlopig worden geen nieuwe vuurwapenvergunningen behandeld