donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
5
(1)

Voorlopig nog toestemming om daklozen nog te voorzien van voedsel

lees ook ...

Ongeveer dertig personen en organisaties zijn woensdagmiddag in een gesprek geweest met de politie in het kader van het liefdadigheidswerk naar de dak- en thuislozen toe. Elaine Harridath die ook deze groep voorziet van maaltijden was ook bij het gesprek. De politie zal samen met de helpers werken aan een oplossing om het liefdadigheidswerk ordelijk te doen verlopen. Tot grote verassing van zij die de groep ondersteunen  met kleding en voedsel, werd er bekend gemaakt dat dit per 1 februari niet meer mocht geschieden.

“Wij zullen een soort voedselschema maken om te voorkomen dat we elkaar overlopen. want vandaag kunnen niet vijf mensen naar de dak- en thuislozen gaan en de volgende dag slechts één persoon”, maakt Elaine Harridat, duidelijk. Met de initiatiefnemers is er al afgesproken dat een deel van hen wordt afgevaardigd naar de districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noordoost. Hoogstwaarschijnlijk zal er een plek worden aangewezen, waar hulp geboden kan worden aan dak- en thuislozen, zoals het bieden van kleding en voedsel.

“Dus, er is nog geen oplossing, maar zodra er een vaste plek is, zal de politie wel optreden als we op andere plaatsen bezig zijn”, hield Harridat de pers voor.

Onderinspecteur Milton Bisschop maakte op 26 januari bekend dat aanbieden van voedsel en andere giften aan de Waterkant, Spanhoek en het oude veerplein bij de Heiligenweg vanaf 1 februari absoluut niet meer mocht. De politie zou zelfs vanaf die dag streng optreden tegen personen en organisaties die dak- en thuislozen voeden en kleden.

De dak- en thuislozen, maar ook mensen die hen van voedsel en drank voorzien waren niet te spreken over dit besluit. “Het besluit is abrupt genomen. Het is pijnlijk om aan te horen, maar uiteindelijk heb ik me erbij neergelegd”, was de reactie van Louis Vismale van stichting 1 voor 12, die al zestien jaar dak- en thuislozen voedt. Het is nu opgelopen naar gemiddeld 120 mensen per keer. “Nu krijgen we te horen dat we geen maaltijden mogen uitdelen. Den man o dede!” klonk de bezorgheid van Vismale.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlopig nog toestemming om daklozen nog te voorzien van voedsel