vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Voorlopig geen verhoging vervoerstoelage Surinaamse regering

lees ook ...

Houders en personeel betting kantoren bieden DNA petitie aan...

De houders en personeelsleden van bettingkantoren in Suriname overhandigden een petitie aan de griffier van De Nationale Assemblée (DNA), Ruth de Windt. De brief is gericht aan de DNA-voorzitter Marin...

De eerder aangekondigde verhoging van de vervoerstoelage van de president, vicepresident en ministers is voorlopig aangehouden. Voor deze personen was goedgekeurd dat bij het gebruikmaken van hun eigen voertuigen een toelage zou worden toegekend. De beslissing voor de aanhouding van deze toelage is gisteravond bekendgemaakt tijdens de assembleevergadering.

Over deze aanpassing was er een storm van kritiek. Niet alleen vanuit de samenleving, maar ook in het parlement werd dit besluit van de tafel geveegd. Een aantal coalitieleden, zoals Patricia Etnel (NPS), Mahinder Jogi (VHP) en Soerjani Mingoen (VHP), vond dat de verhoging in deze tijd, waar mensen pinaren, niet kan.

Deze regering heeft de vervoerstoelage al twee keer verhoogd in de acht maanden dat ze aanzit. De eerste keer was op 6 augustus 2020. Toen was het bedrag van SRD 100 gebracht naar SRD 227 voor de ministers, de vicepresident kreeg SRD 335 en de president SRD 400. Bij de nieuwe verhoging, die per 1 januari 2021 is ingegaan, krijgen de ministers per dag SRD 515, de vicepresident 625 en de president 750.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlopig geen verhoging vervoerstoelage Surinaamse regering