Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voorlopig geen vergunningen voor verkavelaars in Suriname

Geplaatst

op

Minister Riad Nurmohamed Van Openbare Werken. Foto Cds

Door de leiding van het ministerie van Openbare Werken (OW) is besloten om tot eind december 2020 geen vergunningen te verstrekken voor verkavelingsprojecten. Sommige verkavelaars ontwikkelen een verkavelingsproject zonder de juiste wegen te bewandelen, waar later de burger de dupe van wordt. De basisregels worden daarom onder een vergrootglas geplaatst.

Het besluit van de OW-topman volgt na een bezoek van verkavelaars die hun misnoegen over de situatie hebben geuit. De bewindsman heeft hun gezegd dat zij zich moeten verenigen in een Naamloze Vennootschap (NV). OW wil voorkomen dat verkavelingsprojecten worden ontwikkeld, zonder dat de juiste wegen zijn bewandeld.

Nurmohamed gaf verder aan dat sommige verkavelaars innovatief bezig zijn, terwijl anderen op de traditionele voet doorgaan. Er zijn verkavelaars die jaren moeten wachten op een vergunning, wat niet kan en mag gebeuren. Enerzijds zullen de eisen worden verhoogd, anderzijds zal het vergunningenbeleid worden versneld. Stakeholders, zoals installateurs, aannemers, architecten en ingenieurs krijgen meer verantwoordelijkheden van het ministerie.

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer zal in het vervolg het beleid moet maken, dat zal moeten uitwijzen waar wel en waar niet mag worden verkaveld. Dit ministerie zal er ook voor moeten zorgen dat indien van toepassing, een bestemmingswijziging wordt verleend. Het vervolgproces zal onder het toeziend oog van OW geschieden. Personen die buiten de regels om tot verkaveling overgaan, zullen strafbaar worden gesteld.

Een verkavelaar die buiten de wettelijke voorschriften een perceel heeft verkocht of begint te bouwen, riskeert gevangenisstraf. Burgers dienen alert te blijven en de autoriteiten op tijd te melden over de onregelmatigheden in de wijken, als iets dergelijks zich voordoet. Aangezien het beleid gericht is op het stimuleren van woningbouw, worden wel alle achterstallige vergunningen gehonoreerd.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Een seniore burger
zaterdag 12 september 2020 17:26

Een zeer goed en hoopgevend beleidsvoornemen. Maar naar mijn vaste overtuiging wordt het onderuit gehaald door de slotzin. Als men van plan is dat inderdaad te doen, ware het geloofwaardiger daarbij transparantie te scheppen door de lijst met de namen van alle oude en nieuwe aanvragen van verkavelaars te publiceren. Die zijn toch allemaal netjes geregistreerd? Dat soort informaties moet men het volk NIET onthouden als men een beroep op doet op de samenleving om een oogje in het zeil te helpen houden. Het doet me denken aan verzekeringspolissen: er wordt veel beloofd in de mooie advertenties, de angel zit… Lees verder »

Carl
zaterdag 12 september 2020 17:59

Als Parlementslid was dhr. Nurmohamed één van de DNA-Leden die zeer goed in zijn onderwerpen zat, maar ik herken hier in zijn rol van minister iemand die daadwerkelijk ordening wil brengen bij zaken die nooit naar behoren hebben gefunctioneerd.

Dit is zeer prijzenswaardig omdat op héél veel terreinen een echte cultuuromslag nodig is. Dit verdient navolging en ondersteuning.

Chapeau!

Racist smoes
zondag 13 september 2020 13:21

Behoorlijk aantal mensen in Suriname zijn door vooral Nederland behoorlijk opgelicht met een kavel.

Een grondhuur Swamp wat ze in droge tijd hebben gekocht.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen