dinsdag 25 januari 2022
27.6 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
0
(0)

Voorlopig geen opheffing lockdown

lees ook ...

Het bedrijfsleven is belangrijk voor ontwikkeling

Tijdens het nieuwjaarsdiner dat president Chandrikapersad Santokhi op zaterdag 22 januari in hotel Marriott had met bedrijfslevenorganisaties bracht de president naar voren dat het bedrijfsleven een b...

Er komt voorlopig geen opheffing van de lockdown en zeker niet voor de viering van Phagwa. Dit heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid verklaard tegenover journalisten. Er wordt volgens hem een link gemaakt met Phagwa, die op 29 maart wordt gevierd.

De bewindsman merkt op dat de mensen het idee hebben dat de regering de lockdown zal opheffen zodat er gefeest mag worden met Phagwa. Phagwa is een combinatie van een lente- en nieuwjaarsfeest waarbij de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd.

Ramadhin keurt het af dat er nu al allerlei events worden georganiseerd om Phagwa te vieren. In huiselijke sfeer mag de dag gevierd worden. Ook Ramadhin, die hindoe is, zal Phagwa vieren. Hij zal het echter niet toestaan dat evenementen georganiseerd zullen worden. De regering wil de Phagwaviering niet faciliteren, benadrukt hij.

Ramadhin zegt dat de regering niet overweegt om de lockdown op te heffen. Integendeel is de regering juist blij met de lockdown. Met de lockdown is het nachtleven onder controle, licht hij toe.

Het intieme welke als ‘super spreader’ aangemerkt kan worden, heeft de regering nog onder controle. Hij stelt duidelijk dat er nog geen sprake is van het opheffen van de lockdown.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlopig geen opheffing lockdown