dinsdag 28 maart 2023
25 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Voorlopig geen bewijs van nieuwe corona-variant omicron in Suriname

lees ook ...

Jenny Simons pleit voor meer vrouwen in de politiek

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, roept op tot een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Ze vertelt over haar eerdere samenwerking met politieke partijen om het percentage vro...

John Codrington, hoofd van het klinisch chemie laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) roept de gemeenschap op om het hoofd koel te houden. “We moeten niet in paniek raken. We zien al maanden een dalende trend.” Hij heeft geen rede om aan te nemen dat de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant ‘omicron’ in Suriname is.

Er is niet veel bekend over het nieuwe variant, al hebben de eerste besmettingen Europa reeds bereikt. Indien omicron gevaarlijker blijkt dan de bestaande varianten, dan moeten wij het zo lang mogelijk buiten de deur houden volgens de specialist. Verder zegt hij dat de overheid naar de risico’s moet kijken en maatregelen treffen.

Sneltesten zijn nog niet  afgestemd op deze nieuwe variant. “Het is in deze snelle onderzoeksfase voornamelijk belangrijk om te kijken naar hoe besmette mensen kunnen genezen van de nieuwe variant. Voelen de mensen zich wel of niet ziek, hoesten zij? et cetera.” Codrington wijst op het in stand houden van de  Mohana-maatregelen. “Het lijkt erop dat deze ‘fada’ een hele lange staart heeft,” aldus Codrington.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlopig geen bewijs van nieuwe corona-variant omicron in Suriname