maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Voorlichtingssessie van KPS en buurtmanagers richt zich op ouders en jonge atleten

lees ook ...

De Jeugdzaken afdeling van het Korps Politie Suriname, in samenwerking met buurtmanagers, heeft een voorlichtingssessie georganiseerd voor ouders en talentvolle jonge atleten. Het doel van deze bijeenkomst was om een betere verbinding tot stand te brengen met de ouders, verzorgers of begeleiders van de jeugd. De recente toename van negatieve berichtgeving over jongeren in de samenleving, vanwege betrokkenheid bij vechtpartijen, gedragsproblemen en strafbare feiten, vormde de aanleiding voor deze sessie.

Joëlle Verwey, voorlichtingsmedewerker bij de afdeling Jeugdzaken, sprak de ouders toe van de atletiekgroep Consude Atleten 2023, onder leiding van Marvin Jadi en Jenny Cheuk A Lam. De bijeenkomst vond plaats in de vergaderzaal van Justitie en Politie. Het doel was ouders bewust te maken van de noodzaak om beter op hun kinderen te letten en hoe ze moeten handelen bij conflicten.

Er werd ook nadruk gelegd op het belang van vaders om een actieve rol te spelen in het leven van hun kinderen, door meer met hen te communiceren en betrokken te zijn bij hun opvoeding. Het blijft de verantwoordelijkheid van ouders om hun ouderschap serieus te nemen en er te zijn voor hun kinderen, hen de nodige liefde en aandacht te geven.

Verwey deed een beroep op scholen, buurten, organisaties en instanties om samen te werken bij het ondersteunen van de jeugd door middel van voorlichting en begeleiding. Dit initiatief wordt uitgevoerd in samenwerking met verschillende afdelingen binnen het Korps Politie Suriname, waaronder de buurtmanagers en de Narcotica Brigade.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlichtingssessie van KPS en buurtmanagers richt zich op ouders en jonge atleten