zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

Voorlichtingsfilmpje Dieren welzijn

lees ook ...

Quiz ivm Consumenten Bewustwordingsdag

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert in het kader van de Wereld Consumenten Rechten Dag (WCRD) die jaarlijks wordt herdacht, bewustwording...

Hert directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft een voorlichtingsfilmpje uitgebracht in verband met de verwaarlozing en/of dierenmishandeling.

In de videoproduktie ‘Dieren welzijn’ gaat het directoraat  Veeteelt in op het gedeelte van ‘Dumpen van huisdieren en sterilisatie.’ Het is hartverscheurend om te zien hoe sommige mensen omgaan met dieren.  Dierenwelzijn betekent de fysieke en mentale toestand van een dier in relatie tot de omstandigheden waarin het leeft en sterft.

De samenleving wordt heel vaak geconfronteerd met huisdieren die worden gedumpt op straat of in een verlaten gebied.  Het gaat vooral om honden en katten, die voor of na het werpen op straat belanden met hun nest. Ook komt het vaker voor dat de moeder uit het nestje wordt weggerukt en ergens gedumt.

Bezitters van honden of katten kunnen hun huisdier laten steriliseren, zodat ze niet met de zorg van een nest vol puppy’s of kittens komen te zitten waarvoor zij niet klaar zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlichtingsfilmpje Dieren welzijn