Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voorlichtingscampagne ter preventie en aanpak van Jeugdcriminaliteit

Geplaatst

op

door

De afdeling voorlichting van Jeugdzaken, van het Korps Politie Suriname, wil veelvoorkomend crimineel gedrag van jongeren voorkomen en terugdringen en start daarom eind januari met een voorlichtingscampagne gericht op jongeren.

Aanleiding is de stijging van jeugdcriminaliteit en dan met name in pornografie en seks met minderjarigen. Vanzelfsprekend komen de bekende terreinen van jeugdcriminaliteit aan de orde, zoals diefstal en vandalisme, maar ook het feit dat meestal jongeren slachtoffer worden van zedenmisdrijven vereist voorlichting. Er zal voor de sessies gebruik gemaakt worden van duidelijk materiaal zodat de informatie goed aansluit aan de behoefte van de jongeren.

De organisatie zal zich richten op strategische drukke plekken, bepaalde plekken in woonbuurten en winkelgebieden, waar vooral jongeren bijeenkomen. “Wij hebben een preventieve taak. Hoe kunnen wij voorkomen dat jongeren op een negatieve manier in aanraking komen met de politie”, aldus het hoofd van de afdeling Voorlichting van Jeugdzaken, brigadier Milton Bisschop. De politie wil jongeren in alle districten bereiken en wil met de campagne zorgen voor bewustwording en gedragsbeïnvloeding van jongeren en hun ouders, maar ook bij buurtorganisaties.

De campagne start op 29 januari a.s. bij de Hermitage Mall.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen