vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Voorlichting covid-19 vaccinatie in het binnenland

lees ook ...

Intellectueel eigendom Suriname wordt versterkt

Diana Versteeg, vertegenwoordiger van de European Union Intellectual Property Office (EUIPO), bracht een beleefdheidsbezoek aan minister Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technolog...

Er zal gewerkt worden vanuit de poliklinieken in de vijf regio’s van de Medische Zending, om de communicatie op gang te brengen met het traditioneel gezag en de bevolking. Het traditioneel gezag is een belangrijke schakel in het geheel. Ook werkt de Medische Zending nauw samen met The Back Lot. Deze stichting zorgt voor het helder brengen van de boodschap” Laat je vaccineren”.

Medisch directeur van de Medische Zending(MZ) Maureen Wijngaarde- van Dijk zegt tegen de pers, dat er artsen en gezondheidsassistenten zijn getraind op strategische punten. Deze getrainden zijn terug naar het binnenland. Men wil de covid-19 vaccinatie starten in het district Brokopondo op 10 april in de polikliniek te Brownsweg.

Elke gelegenheid wordt aangegrepen om  de bevolking te informeren, zoals een krutu voor een Paasconferentie te Apetina volgens de medisch directeur. “De minister van Volksgezondheid is op Drietabbetje geweest. De mensen van Brokopondo horen en zien de beelden en men zegt: ‘Als de directeur van Medische Zending het vaccin neemt, kan ik het ook nemen” .

The Back Lot levert het materiaal dat de Medische zending nodig heeft. Deze boodschap moet zo helder en begrijpelijk mogelijk zijn. Er zijn verschillende producties in de maak. Tesimonials(filmpjes) van mensen, die reeds zijn gevaccineerd maken ook deel uit van het voorlichtingsmateriaal. Mensen uit verschillende gebieden, vertellen in hun moedertaal waarom zij dat hebben gedaan, en wat hun ervaring is. “Dat wordt als voorlichting gebruikt naar de gemeenschap toe. Het is een uitgestrekt gebied met allemaal verschillende groepen. Daarom maken we ook producties in de verschillende talen.” zegt Henna Draaibaar.

Gebieden met weinig of geen internet moeten ook bereikt worden. Folders en andere educatieve producties zoals audioboodschappen worden daarom geproduceerd naast beeldmateriaal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlichting covid-19 vaccinatie in het binnenland