zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
5
(1)

Voorlichters ‘Herstelplan Economie’ klaargestoomd

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Cultureel festival ivm Chinees ni...

President Chandrikapersad Santokhi bezocht op 21 januari in verband met het Chinees Nieuwjaar, het Chinese Cultureel Festival in de KKF hal. Volgens de traditionele Chinese kalender begint op zondag 2...

Het herstelplan voor het wederom op spoor brengen van de Surinaamse economie is al gedeeltelijk naar de bevolking gecommuniceerd. De bevolking van Suriname zal nu verder op de hoogte gebracht worden van wat het Herstelplan voor de geruïneerde Surinaamse economie precies inhoudt. Op vrijdag 16 april werd dit document door Dr. Marten Schalkwijk verder verduidelijkt voor de overheidsvoorlichters die de voorlichting ter hand zullen nemen.

De ‘Communicatie Unit Herstelplan’ onder coördinatie van Afra Accord, werd in het leven geroepen om het Herstelplan verder bekend te maken bij de samenleving. Er wordt niet gewacht met het informeren van de samenleving over de inhoud van het plan tot het IMF zijn consent daar aan heeft gegeven, omdat er dan tijd verloren zou gaan. Verschillende ministeries zullen delen van het plan uitvoeren en de voorlichters van de betrokken ministeries werken daarom samen aan de voorlichting.

De overheid heeft niet voldoende inkomsten om haar uitgaven te kunnen dekken vanwege de vele genomen leningen. Het Herstelplan ligt reeds bij de deskundigen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en indien er aanmerkingen zijn, zal er mogelijk een aangepaste versie ter goedkeuring aan het parlement worden aangeboden. De uitvoeringstermijn voor het Herstelplan loopt van het jaar 2020 tot 2022.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlichters 'Herstelplan Economie' klaargestoomd