vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Voorlezen is belangrijk en ook leuk

lees ook ...

EZ organiseert trainingssessies voor ondernemers

Het Onderdirectoraat Internationale Handel (ODIH) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert informatie sessies voor ondernemers als voorlop...

Vandaag 04 maart is de Nationale Voorleesdag. Voorlezen is leuk en zeer belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Uit een meta-analyse van vijftien internationale studies naar de effecten van voorlezen bij 2- tot 6-jarigen bleek dat kinderen meer klanken en letters kennen dan kinderen die niet zijn voorgelezen.

Kinderen die vaak worden voorgelezen hebben een voorsprong bij het lezen en begrijpen van teksten (Suzanne Mol, Adriana Bus & Daisy Smeets, 2008). Ook hun woordenschat is groter. Deze voorsprong zet zich voort naarmate de kinderen ouder worden.

Thuis voorlezen creëert ook een prettige band tussen ouder en kind. Laten we onze kinderen alle mogelijke kansen geven en iedere dag met ze lezen, thuis en op school. Door veel te lezen word je een beter wezen en hoef je niets te vrezen! Voor leuke verhalen inclusief opdrachten is de ‘Lezen doet je Goed’ serie een aanrader.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlezen is belangrijk en ook leuk