donderdag 18 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Voorlezen goed voor kinderen

lees ook ...

Protest zaterdag 9  uur bij Kwakoe

De Organic groep heeft aangekondigd aanstaande zaterdag -13 augustus- om 9 uur ’s morgens te Ondrobon, bij het standbeeld van Kwakoe wederom een demonstratie te zullen houden. Dit op uitdrukkelijk ver...

(Voor)lezen is behalve leuk en gezellig, ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Jammer genoeg hebben wij in Suriname nog geen leescultuur. Het is onze verantwoordelijkheid als ouders, leerkrachten, beleidsmakers, kortom: iedereen om het lezen te stimuleren in Suriname. Dit kan door zo vroeg mogelijk al te beginnen met het voorlezen aan onze kinderen. Voorlezen begint al vanaf de zwangerschap!

Door te praten, zingen en voorlezen tijdens de zwangerschap, stimuleer je de taalontwikkeling van de baby in je buik en maak je een goede start voor jouw kind.Baby’s die worden voorgelezen, lopen op een leeftijd van 15 maanden voor in hun taalontwikkeling, en breiden deze voorsprong vervolgens verder uit.

Op de lagere school kan voorlezen ook stimulerend werken. Kinderen in klassen waarin regelmatig wordt voorgelezen, gaan in de loop van het schooljaar sterker vooruit in leesfrequentie dan kinderen in klassen waarin dit niet gebeurt.

Voordelen van voorlezen zijn onder andere: een hechtere relatie met ouders, Succesvolle leerlingen, goede spreekvaardigheden, betere communicatievaardigheden, beheersing van de taal, verbeterde concentratie en discipline, de wetenschap dat lezen leuk is. Er zijn nog tal van voordelen verbonden aan voorlezen. Indien kinderen de voordelen en het nut ontdekt hebben van lezen, zullen zij gemotiveerd zijn zelf een boek te pakken en te lezen.Het is onze taak als volwassenen om dit te stimuleren!

Voorlees tip! Voorlezen begint met een leuk boek. Kies een onderwerp uit dat interessant is voor uw kind. Een fijne voorleesdag toegewenst aan alle kinderen!

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlezen goed voor kinderen