zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
4
(1)

Voorgesprek Nationale dialoog met politieke partij OPTSU

lees ook ...

IMF beoordeling Suriname niet meer in maart

De voorwaarden, die door het IMF gesteld zijn aan Suriname vóór de review kon plaatsvinden zijn niet gehaald, waardoor de beoordeling van maart niet doorgaat. Ongeveer een half miljard US$ is nog tego...

Het bestuur van de politieke partij OPTSU had op 05 mei een gesprek met President Chandrikapersad Santokhi op zijn kabinet. Tijdens dit onderhoud heeft het bestuur zich geuit over verschillende beleidszaken. De leden hebben uiteen gezet waarom een aantal beleidsmaatregelen volgens hen gedoemd zijn te falen.

Volgens de vertegenwoordigers van OPTSU moet er niet alleen gekeken worden naar het minimumloon, maar ook naar het maximumloon. Dit omdat er een groot spanningsveld is tussen deze twee uitersten. Het bestuur is van mening dat regeringen allerlei ingewikkelde subsidiemethoden gebruiken die niet zullen werken.

Zij vinden ook dat de uitvoeringscapaciteit van de overheid gering is, niet gemotiveerd en dat men niet over de technische middelen beschikt. De kans dat middelen verkeerd besteed worden is hierdoor groot. Ook zaken zoals houtsmokkel en vermogens- en onroerendgoedbelasting werden besproken tijdens dit onderhoud.

Verder werd er stil gestaan bij de protestacties van 17 februari jongstleden die zijn ontaard in rellen en plunderingen. Naar zeggen van het bestuur moet er gekeken worden naar de redenen waarom de uitbarstingen zijn geweest.

Het OPTSU-bestuur heeft aangegeven haar bijdrage te willen leveren en in alle probleemgebieden te willen helpen. De partij is op 14 februari 2020 opgericht en heeft als voornaamste doel productie in Suriname te verhogen. Volgens bestuurslid tevens gewezen vicepresident van Suriname, Robert Ameerali, is er bewust voor gekozen niet te participeren aan de verkiezingen van 2020. “Deze partij heeft bestuursleden die geen politici zijn, ze komen uit het maatschappelijk middenveld.

De bedoeling van dit bestuur was dat ze zouden terugtreden als er politici waren zodat zij op de voorgrond konden treden”, aldus Ameerali. President Santokhi bood een luisterend oor en zei dankbaar te zijn voor de input van het bestuur. Het staatshoofd gaf aan dat alle inzichten en visies welkom zijn en dat het de bedoeling is om het signaal te vertalen naar beleid.

Wegens de vele verzoeken die binnen zijn gekomen heeft president Santokhi de voorgesprekken in het kader van de nationale dialoog verlengd met nog een week.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorgesprek Nationale dialoog met politieke partij OPTSU