zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Voordelen Surinaams bedrijfsleven bij handelsovereenkomst Caricom-Colombia

lees ook ...

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 5...

Het bedrijfsleven zal profiteren van de mogelijkheden en kansen die de toetreding van Suriname tot de handelsovereenkomst Caricom-Colombia biedt. Dit zei minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) tijdens de opening van het een seminar dat hierover ging. Zij verwacht dan ook dat de private sector feedback zal geven aan het ministerie van EZ, die haar vertegenwoordigt in het proces naar deze toetreding.

Het seminar is georganiseerd door het Onderdirectoraat Internationale Handel van EZ en dinsdag door minister Kuldipsingh geopend in de vergaderzaal van het ministerie. Tijdens haar openingstoespraak zei de minister, dat het ministerie van EZ al geruime tijd bezig is met het bijwonen van vergaderingen tussen Caricom en Colombia en volgt het onderhandelingsproces dat het Caricom- secretariaat met Colombia is gestart op de voet.

Gelet op de voordelen die ondernemers kunnen halen uit de “Agreement on Trade, Economic and Technical Cooperation between Caricom and the government of the Republic of Colombia” is het van belang dat Suriname ook partij wordt van deze overeenkomst. Verder gaf minister Kuldipsingh aan, dat de private sector een belangrijke speler is in het proces en kijkt uit naar de bijdrage die deze sector zal leveren voor wat betreft het aandragen van oplossingen om de economie weer gezond te kunnen maken.

Suriname gaat nu pas toetreden tot deze overeenkomst, omdat het toen nog geen lid was van The Caribbean Community (De Caribische Gemeenschap). De overeenkomst is getekend op 24 juli 1994 en Suriname trad officieel tot lid van het Caribische Gemeenschap op 1 juli 1995 als veertiende lidland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoordelen Surinaams bedrijfsleven bij handelsovereenkomst Caricom-Colombia