Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voordelen breedbandproject Telesur

Geplaatst

op

De koperkabelinfrastructuur werd een tiental jaar geleden aangelegd om vaste telefoonverbindingen mogelijk te maken. De vaste koperkabelinfrastructuur van Telesur is nu 35 jaar oud. Het is verouderd en aan vervanging toe zeker gezien het feit dat de levensduur van een dergelijke infrastructuur is gesteld op maximaal 25 jaar. Tegenwoordig worden er naast de telefoondienst steeds meer diensten geleverd, waaronder breedbandinternet en dataverbindingen, en de huidige koperkabelinfrastructuur is niet meer in staat te voldoen aan o.a. de groeiende vraag naar hogere bandbreedtes en andere diensten die over internet geleverd worden.

Assembleelid, en commissievoorzitter, Amzad Abdoel vertelde afgelopen dinsdag, tijdens de openbare commissievergadering, dat de regering voor deze investering US$ 115,8 miljoen wil lenen bij de EXIM Bank van China. De investering is nodig omdat er sprake is van kwaliteitsafname waardoor het aantal storingen toeneemt. Dit zorgt tevens voor een kostenverhogend effect voor de bedrijfsvoering van Telesur en voor een toenemende ontevredenheid bij de klanten.

Telesur heeft momenteel op het vaste koperkabelinfrastructuur circa zestigduizend vaste breedband klanten, zowel particulier als zakelijk, waarbij ieder huishouden een potentiële breedband klant is, en uit een marktonderzoek is gebleken dat er bij klanten veel belangstelling is voor breedband. Mede daarom is dit project belangrijk is voor Telesur, aldus de commissievoorzitter.

De huishoudens zijn de grootste groep gebruikers daar zij de meeste elektronische apparaten gebruikt waaronder smart tv’s, mobiel, IPad, tablets etc. Abdoel wees ook op de economische groei in vrijwel elke sector; op het gebied van onderwijs, distance learning, agrarisch, E-metering, handel E-payment, veiligheid, safe city, gezondheid, E-health.

Met het breedband netwerkproject wordt voldaan aan de behoefte van de klanten, een stabiel en kwalitatief netwerk, waardoor storingen sterk verminderd worden. De werkgelegenheid neemt toe door bijvoorbeeld call centers voor afhandeling van klantenservicediensten van bedrijven. Door de infrastructuur gereed te maken wordt het investeringsklimaat, van de ICT industrie, aantrekkelijk en krijgen investeerders de mogelijkheid handel te drijven in Suriname op het gebied van ICT. Volgens Abdoel zijn er dus voldoende voordelen en argumenten om dit project door Telesur te kunnen toetsen en uit te (laten) voeren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

39-jarige man ingesloten vanwege verkrachting 13-jarig meisje

Geplaatst

op

By

Een 39-jarige man is op maandag 11 februari na verkregen informatie, door het Arrestatie Team ( AT) op het terrein van het politie bureau Santodorp aangehouden en overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

De man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting van een 13-jarig meisje onder bedreiging met een vuistvuurwapen in de maand januari van het afgelopen jaar. Het 13-jarig slachtoffer vertelde aan haar vader wat haar was overkomen waarna men aangifte deed op het politiebureau Jeugdzaken. Sedert de maand februari van het vorig jaar werd de man opgespoord door de politie zonder het gewenst resultaat.

De man ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Bij zijn aanhouding is geen wapen op hem aangetroffen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld. De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met dit onderzoek.

Lees verder

Suriname

Verdachte in 6 kilo drugszaak komt vrij

Geplaatst

op

By

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft maandag de detentie van de verdachte Bert C. op verzoek van zijn advocaat, Aryan Ramlakhan, opgeheven.

In deze zaak was Bert samen met Natony W. en Ray S. aangehouden. Zij worden allen verdacht van overtreding van de Wet op Verdovende Midden. In oktober 2018 werd een inval gepleegd in de woning van Natony. De sterke arm trof in de slaapkamer van deze verdachte bijkans 6 kilo marihuana aan. In verband met het onderzoek werden de verdachte en zijn vriendin aangehouden.

Bij de politie hebben zij namen genoemd van 2 andere verdachten. In verband met het onderzoek heeft de rechter de vriendin van Natony als getuige gehoord. Zij was in deze zaak gedurende een maand ingesloten. Zij had de verdachte Bert niet vaak gezien. Zij en haar partner Natony hebben een meubelzaak. Zij had de verdachte Bert enkele keren daar gezien. Hij zou een bestelling hebben geplaatst. De verdachte Ray was wel vaker thuis bij haar geweest. Volgens Natony heeft Ray hem de drugs verstrekt. Tot 3 keren toe heeft Natony drugs van Ray ontvangen. Hij kwam in contact met Ray door een vriend, Donovan. Natony was Donovan geld schuldig en moest hem betalen. Op die dag ontmoette hij Donovan in de bar, alwaar hij Ray voorstelde aan Natony. In ruil voor dat geld, welke Natony van Donovan had geleend, moest hij een pakket bezorgen voor iemand. De verdachte Ray bezorgde het pakket thuis bij Natony en deze is later weer opgehaald door iemand anders. Zodoende kwam hij in contact met de drugsdealers. De verdachte Natony blijft erbij dat hij de drugs van Ray heeft gehad en dat Bert niets afweet van deze drugszaak.

De rechter hoorde alle 3 verdachten beurtelings en het bleek dat het aandeel van Bert bijkans niets is geweest in deze zaak. De advocaat deed daarbij een verzoek om Bert in vrijheid te willen stellen. De magistraat ging mee met de raadsman en schorste de hechtenis van Bert op. De 2 andere verdachten, te weten Natony en Ray, blijven in arrest. Op 8 april wordt de behandeling voortgezet.

Lees verder

Meest gelezen