Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Voordelen breedbandproject Telesur

Geplaatst

op

De koperkabelinfrastructuur werd een tiental jaar geleden aangelegd om vaste telefoonverbindingen mogelijk te maken. De vaste koperkabelinfrastructuur van Telesur is nu 35 jaar oud. Het is verouderd en aan vervanging toe zeker gezien het feit dat de levensduur van een dergelijke infrastructuur is gesteld op maximaal 25 jaar. Tegenwoordig worden er naast de telefoondienst steeds meer diensten geleverd, waaronder breedbandinternet en dataverbindingen, en de huidige koperkabelinfrastructuur is niet meer in staat te voldoen aan o.a. de groeiende vraag naar hogere bandbreedtes en andere diensten die over internet geleverd worden.

Assembleelid, en commissievoorzitter, Amzad Abdoel vertelde afgelopen dinsdag, tijdens de openbare commissievergadering, dat de regering voor deze investering US$ 115,8 miljoen wil lenen bij de EXIM Bank van China. De investering is nodig omdat er sprake is van kwaliteitsafname waardoor het aantal storingen toeneemt. Dit zorgt tevens voor een kostenverhogend effect voor de bedrijfsvoering van Telesur en voor een toenemende ontevredenheid bij de klanten.

Telesur heeft momenteel op het vaste koperkabelinfrastructuur circa zestigduizend vaste breedband klanten, zowel particulier als zakelijk, waarbij ieder huishouden een potentiële breedband klant is, en uit een marktonderzoek is gebleken dat er bij klanten veel belangstelling is voor breedband. Mede daarom is dit project belangrijk is voor Telesur, aldus de commissievoorzitter.

De huishoudens zijn de grootste groep gebruikers daar zij de meeste elektronische apparaten gebruikt waaronder smart tv’s, mobiel, IPad, tablets etc. Abdoel wees ook op de economische groei in vrijwel elke sector; op het gebied van onderwijs, distance learning, agrarisch, E-metering, handel E-payment, veiligheid, safe city, gezondheid, E-health.

Met het breedband netwerkproject wordt voldaan aan de behoefte van de klanten, een stabiel en kwalitatief netwerk, waardoor storingen sterk verminderd worden. De werkgelegenheid neemt toe door bijvoorbeeld call centers voor afhandeling van klantenservicediensten van bedrijven. Door de infrastructuur gereed te maken wordt het investeringsklimaat, van de ICT industrie, aantrekkelijk en krijgen investeerders de mogelijkheid handel te drijven in Suriname op het gebied van ICT. Volgens Abdoel zijn er dus voldoende voordelen en argumenten om dit project door Telesur te kunnen toetsen en uit te (laten) voeren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen