maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Voorbereidingen van parade 25 november gaat gewoon door

lees ook ...

Bond ABS overhandigt petitie aan vp Brunswijk voor uitbetali...

Op het bordes van het regeringsgebouw heeft de Werknemersorganisatie van het Algemeen Bureau voor Statistiek (OWABS) een petitie aangeboden aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Deze overhandiging ...

Werner Kioe A Sen, bevelhebber van het Nationaal Leger heeft desgevraagd bevestigd tegenover de pers dat de voorbereidingen van het Nationaal leger om deel te nemen aan de parade op 25 november wordt voortgezet zoals gepland. Manschappen die niet buiten de orde handelen hebben zich wel gehouden aan het rooster. De parade wordt gehouden in verband met de viering van 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid. 

Er heeft zelfs een vooroefening plaatsgevonden in afstemming met de politie, op de dag, waarop de protesters onder de militairen besloten de straat op te gaan. “We zijn op schema en zelfs op de dagen van de actie hebben er oefeningen plaatsgevonden. Alles zal plaatsvinden conform de planning,” zei de legerleiding.

Voor de viering van 47 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid zijn er buitenlandse gasten uitgenodigd, meldt Kioe A Sen.

Kioe A Sen noemt de actie die gevoerd wordt door de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) een wilde actie. Het ministerie van Defensie zal een rechtszaak aanspannen tegen deze groep.

Minister Krishna Mathoera zal binnenkort de zaak tegen de VRM indienen. “We gaan proberen om via de rechter te bewerkstelligen dat de bond deze wilde actie stopt. De ALV kan een besluit nemen wanneer meer dan de helft van hun stemgerechtigde leden vertegenwoordigd is of aanwezig is om te stemmen. Als er gekeken wordt naar wat daar aanwezig was, was het nog niet de helft. De rechtmatigheid van het besluit om in actie te gaan is er niet,” aldus Kioe A Sen.

Zonder enige contact met de leiding is de groep begonnen met een actie. De groep eist een loonsverhoging van 150 procent en zegt ontevreden te zijn over zaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorbereidingen van parade 25 november gaat gewoon door