woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Voorbereidingen jubileumvieringen Suriname

lees ook ...

Kater Karma mikt op Europa

 Kater Karma, de bekende Surinaamse zanger, wil na zijn land nu ook Europa veroveren. Aan de Ware Tijd zegt hij, dat het nog niet mogelijk is om van muziek te leven in ons land. Regillio Pinas, zoals ...

De werkgroep Nationale Commissie Jubileumjaren werd op 06 oktober 2022 door president Chandrikapersad Santokhi in het leven geroepen. Jack Uden, voorzitter van de werkgroep, zegt dat de voorbereidingen voor de jubileum vieringen Hindoestaanse Immigratie, Keti Koti en Chinese Immigratie gestaag verlopen.

Bovengenoemde De jubileum momenten zijn 150 jaar Hindostaanse immigratie, 160 jaar afschaffing slavernij en 170 jaar Chinese immigratie. De commissie wordt bemenst door personen met de nodige expertise en culturele achtergrond om op een gepaste wijze inhoud te geven aan de presidentiële opdracht.

Het gaat om vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, Kabinet van de Vicepresident, de Organisatie voor Gemeenschapswerk NAKS, het directoraat Algemene Zaken (ALZA) en de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en Binnenlandse Zaken (BIZA).

De commissieleden komen regelmatig bij elkaar om te vergaderen. Zij doen verslag over de voorbereidingen en vorderingen aan het staatshoofd en fungeren ook als aanspreekpunt tussen hem en de subcommissies Hindoestaanse Immigratie, Keti Koti en Chinese Immigratie.

De groep treedt faciliterend en begeleidend op naar deze drie subcommissies, waarin verschillende culturele verenigingen zijn vertegenwoordigd. Ook heeft de werkgroep een algeheel overzicht op alles wat er in het kader van de vieringen zal gebeuren. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat elke viering op de juiste manier geschiedt; een die broodnodig is voor de eenheid van de natie en moet leiden tot binding van de totale Surinaamse gemeenschap.

De commissie zal de gemeenschap binnenkort via een persconferentie informeren over de vorderingen. Voorzitter Uden roept de totale gemeenschap op om te participeren en waar nodig te ondersteunen om deze jubileumvieringen tot een grandioos succes te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorbereidingen jubileumvieringen Suriname