woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
5
(1)

Voorbereiding owru-yariviering 2023 in volle gang

lees ook ...

Parlementsvoorzitter bemiddelt in conflict tussen bandenhand...

Op vrijdag 19 april 2024 hebben een groep bandenimporteurs en tientallen wederverkopers van banden hun zorgen geuit bij de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. Ze zijn het oneens met de...

Owru-yari kon door de covid-19 pandemie niet gevierd worden in 2020 en 2021, omdat er besmettingsgevaar bestond. De besmettingscijfers zijn nu veel minder en daarom is de volksgezondheid niet meer in gevaar. Owru-yari mag nu weer gevierd worden in de straten van Paramaribo. Burgervader Bhola van Paramaribo Noord-Oost zegt dat de voorbereidingen reeds gaande zijn. Muziek, dans en pagara-estafette zijn van de partij. Mohana blijft wel van kracht.

“Samen met verschillende organisaties en autoriteiten zijn wij bezig de inrichting te doen. Wij staan voor verantwoord feesten”. Dc Bhola heeft veel verzoeken binnen gekregen. Alles wordt in samenwerking gedaan met het Korps Politie Suriname, het Korps Brandweer Suriname en het Ministerie van Volksgezondheid.

Ook Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid vindt dat wij voorzichtig moeten blijven. Een positief ding is dat nu een groot deel van de bevolking door vaccinatie beschermstoffen in het lichaam heeft. Het ministerie zorgt dat vacinnaties beschikbaar blijven. Ruim 50% van de Surinaamse bevolking is gevaccineerd, en het advies om te vaccineren blijft overeind.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorbereiding owru-yariviering 2023 in volle gang