zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Voorbereiding middelbaar onderwijs Moengotapu verloopt goed

lees ook ...

Gronduitgiftes Hollandse Kamp worden teruggedraaid

“Er mogen geen gronden uitgegeven worden in gebieden van Inheemse- en Tribale volken, omdat de collectieve rechten van deze volken nog niet wettelijk zijn erkend. Minister Dinotha Vorswijk van Grondbe...

Abop-parlementariër G. Jordan heeft meegedeeld, dat de bouw van de middelbare school te Moengotapu op schema is. De school zal volgens de volksvertegenwoordiger een grote hulp zijn voor de bewoners van Marowijne. Velen hebben geen vast inkomen. De kinderen uit dit district, die op de middelbare school zitten moeten veelal verblijven in internaten, die bekostigd moeten worden.

“Wij zijn op schema met de bouw van het scholencomplex. We zijn nu in een fase waarbij de bouw al bij de ringbalk is. Het is de wens dat de school af is voordat het nieuwe schooljaar begint. En als wij kijken naar het tempo waarop de aannemer te werk gaat, dan ben ik zeker ervan dat de school af zal zijn”, aldus de parlementariër. De pandemie heeft ook zijn effect doen voelen bij de kleine man in dit district. Velen weten niet hoe het verder moet met de middelbare school opleiding van hun kind als de school niet wordt afgebouwd.

“Ik word elke dag gebeld door ouders, die vragen wanneer de school af zal zijn en als ze hun kinderen alvast kunnen inschrijven. De mensen in de omgeving zijn heel erg enthousiast, ze rijden naar het complex om foto’s te maken en anderen te informeren dat de bouw vordert”, vervolgt Jordan.

Zelfs docenten, die in Paramaribo werken hebben belangstelling getoond voor het werken op de nieuwe school in het district. “Wij zijn momenteel gestart met een registratie om te evalueren hoeveel studenten wij zullen moeten opvangen bij de start van het schooljaar. Een aantal docenten dat in Paramaribo werkzaam is, heeft al interesse getoond in de school en die docenten wensen daar hun krachten te geven. Dus daarmee zullen wij geen problemen hebben. Op beleidsniveau hebben we een target dat de school het komend schooljaar functioneel moet zijn en we moeten ervoor zorgen dat alle nodige infrastructuur er is, zodat de school een vlekkeloze start kan maken”, zo spreekt Abop-parlementariër Jordan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorbereiding middelbaar onderwijs Moengotapu verloopt goed