woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Voorbereiding culturele uitwisseling tussen Suriname en Ghana gestart

lees ook ...

First lady en Indiase ambassadeur realiseren “Every St...

Op maandag 27 november hebben first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en de ambassadeur van India in Suriname, Shankar Balachandran, het project "Every Student a Computer" succesvol afgerond. Dit init...

Een Ghanese delegatie, onder leiding van Hajj Abdul Samad Said, vertoeft momenteel in Suriname. Hun bezoek is ter oriëntatie over een culturele uitwisseling tussen beide landen. Suriname en Ghana hebben reeds enkele ideeën die ze met elkaar willen delen. Er zijn de afgelopen dagen bezoeken afgelegd aan onder andere Brownsweg, Brokopondo en Petondro. De delegatie heeft ook een beleefdheidsbezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Tijdens dit bezoek is onder meer gesproken over textiel vervaardiging, vluchten Suriname – Ghana vice versa, bladtabak en de palmolie productie. Vanuit Suriname zijn de Ghanezen vooral geïnteresseerd in de productie en het gebruik van Kwak en overige cassave producten. Er wordt nagedacht op welke manier de ideeën vervat kunnen worden in pilot projecten.

Aan de vp is gevraagd een gemengde commissie te installeren bestaande uit Surinamers en Ghanezen om te werken aan de totstandkoming van het uitwisselingsprogramma. In verband met 10 oktober, Dag van het Verdrag van de Marrons zal de “Ghana and Suriname Culture and Trade Mission” in Suriname op bezoek zijn om de festiviteiten bij te wonen. Ook zal worden gekeken hoe verder invulling te geven aan het Culturele Uitwisselingsprogramma tussen beide landen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorbereiding culturele uitwisseling tussen Suriname en Ghana gestart