maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
4
(1)

Voorbereiding bezoek Braziliaanse president aan Suriname in volle gang

lees ook ...

Dodelijke schietpartij in Paramaribo-Noord: twee Guyanezen d...

Gisteravond zijn twee mannen doodgeschoten in de Rubenstraat in Paramaribo-Noord. Beiden vertonen meerdere schotwonden aan hun lichaam en zijn van Guyanese nationaliteit. Op de plaats delict werd e...

De voorbereidingen voor het officieel bezoek van de Braziliaanse president, Jair Bolsonaro, op 20 januari aan Suriname zijn in volle gang. In verband met zijn komst is er zondag voorbereidend overleg gevoerd met de stakeholders en de werkgroepen van Suriname en Brazilië in de grote vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De meeting werd voorgezeten door de directeur van BIBIS, Miriam Mac Intosh en ambassadeur Lopes Mendes de Azeredo van de Federatieve Republiek Brazilië in Suriname.

Naast functionarissen van het Kabinet van de President bestaat de voorbereidingscommissie in Suriname uit vertegenwoordigers en functionarissen van de veiligheidsadviseur van de president, het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), de ministeries BIBIS, Defensie, Justitie en Politie (Juspol) en Volksgezondheid, de Communicatiedienst Suriname (CDS) en de Luchthaven. “Het voorwerk is in volle gang in beide landen en verloopt goed. Er is continue overleg tussen de verschillende counterparts van Suriname en Brazilië,” zegt BIBIS-directeur Mac Intosh.

Op de Johan Adolf Pengel International Airport zal de presidentiële delegatie van Brazilië welkom geheten worden door een delegatie van Suriname bestaande uit de vicepresident,  de ministers Albert Ramdin (BIBIS), Krishnakoemarie Mathoera (Defensie), Kenneth Amoksi (Juspol), Marlene Joden (DC Para), kolonel Henri van Axeldongen (Nationaal Leger), een vertegenwoordiger van het Korps Politie Suriname en de ambassadeur van de Federatieve Republiek van Brazilië.

President Chandrikapersad Santokhi zal de delegatie ontvangen op het presidentieel paleis. Tijdens dit bezoek zullen beide staatshoofden ook een ontmoeting hebben met hun ambtgenoot van Guyana Mohamed Irfaan Ali, die op dezelfde dag een werkbezoek brengt aan Suriname.

De bedoeling is dat na de bilaterale gesprekken tussen Suriname en Brazilië  beide presidenten zullen overgaan tot het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst, waarbij de pers en de samenleving geïnformeerd zullen worden.

De Braziliaanse presidentiële delegatie vertrekt op 21 januari vanuit Suriname naar buurland Guyana.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorbereiding bezoek Braziliaanse president aan Suriname in volle gang