vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Voorbereidende Commissie Caricom Voorzitterschap geïnstalleerd

lees ook ...

Spuikleppen Afobakadam vanaf 10 december weer open

Vanaf 10 december worden de spuikleppen van de Afobakadam minimaal opengezet. Dorpen stroomafwaarts aan de Surinamerivier zullen hiervan nauwelijks last ondervinden. Staatsolie Power Company Suriname ...

Op 28 april jongstleden is er een Inhoudelijk voorbereidende Commissie geïnstalleerd als opstapje tot de invulling van het Caricom-voorzitterschap door president Chandrikapersad Santokhi. De installatie werd gedaan door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende ministeries die betrokken zijn bij de Caricom-agenda.

Minister Ramdin zegt dat het voor Suriname en andere Caricom-lidlanden van belang dat is er nieuwe economische mogelijkheden worden gecreëerd binnen de regio. Binnen Caricom zijn leiders het met elkaar eens dat duurzame ontwikkeling prioriteit geniet. Daarom is het belangrijk dat er binnen Caricom wordt gezorgd voor een hechte eenheid om gezamenlijk barrières weg te werken en samen te werken om productie te stimuleren.

De commissie is geïnstalleerd voor een duur van zes maanden en zal zich bezighouden met de inhoudelijke voorbereidingen. De minister zegt dat er specifieke onderwerpen zijn die van groot belang zijn. Het gaat onder andere om de single market and economy, ontwikkelingsfinanciering, klimaatsverandering, arbeidsmarkt, agrarisch beleid, industrieel beleid en zaken behorende tot de portfolio van de president. President Santokhi zal vanaf 01 juli 2022 tot en met 31 december 2022 de functie van het voorzitterschap van Caricom vervullen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorbereidende Commissie Caricom Voorzitterschap geïnstalleerd