zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Voor het eerst vrouwelijke voorzitter bij VSB

lees ook ...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft sinds maandag 14 november een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter. De algemene ledenvergadering heeft besloten dat Rekha Bissumbhar en Mervel Kotzebue voor de komende drie jaar de organisatie mogen leiden. Bissumbhar en Kotzebue zijn bij enkele kandidaatstelling gekozen tot voorzitter en ondervoorzitter.

Bryan Renten en Wilfred Baldew hebben de VSB twee termijnen gediend als respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter. Hiermee hebben zij de VSB ook gediend tot het maximale aan termijnen die de Statuten voorschrijven en hebben zij zichzelf dienovereenkomstig niet herkiesbaar gesteld.

De VSB heeft zich onder voorzitterschap van Renten in de afgelopen twee termijnen kunnen profileren als een onmisbare organisatie in de Surinaamse samenleving. Zo is er op vele momenten met de overheid, vakbeweging als diverse partners opgetrokken om belangen van het bedrijfsleven te behartigen.

VSB heeft zich ten dienste gesteld van de samenleving en zich navenant ingezet. “Wij zijn ons echter terdege van bewust dat er nog een hoop werk in de private publieke sfeer verricht moet worden om het ondernemen in Suriname op het niveau te hebben waar het een stuwende factor is voor duurzame ontwikkeling van ons geliefd land. We zijn een ieder erkentelijk en dankbaar die ons heeft ondersteund in deze nog steeds uitdagende periode”, zegt ex-voorzitter Renten. Met gepaste trots draagt hij de hamer over aan de eerste vrouwelijke leidinggevenden.

Achtergrond nieuwe VSB-leiding
Rekha Bissumbhar EMBA, MBA, BSc, is vanaf 2020 Directeur Upstream bij Staatsolie N.V. waar zij langer dan 23 jaren werkzaam is. De afgelopen 17 jaren heeft zij met succes gediend in verschillende leidinggevende en management functies. Ook als board member in de Joint Venture Goldpartnerships met de goud maatschappijen levert zij haar bijdrage. Vanaf 2018 maakt ze deel uit van het VSB bestuur waarbij zij de sector vertegenwoordiger was van de Oil & Gas Industrie.
“Het bedrijfsleven is de motor voor een duurzame ontwikkeling van Suriname,” zei Bissumbhar bij haar aantrede als VSB-voorzitter.

De nieuwe ondervoorzitter, drs. Mervel Kotzebue MBA is vanaf 2017 de General Manager van Integraport Services N.V. meer bekend onder de handelsnaam DP World Paramaribo. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in de maritieme industrie en heeft daarvoor ook meer dan 15 jaar diverse management functies bekleed op het gebied Commercie, Transport en Logistiek. Binnen de VSB heeft zij zich actief ingezet in de afgelopen 3@4 jaar als sector vertegenwoordiger Transport.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoor het eerst vrouwelijke voorzitter bij VSB