vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Vonnis Bouterse op 30 augustus

lees ook ...

Ex-Jungle Commando strijder Brielle ziet heksenjacht tegen b...

Ex-Jungle Commando-strijder Siegfried Brielle heeft reden om te twijfelen aan de oprechtheid van de case tegen Joël Martinus bekend als ‘Bordo’. Een complete heksenjacht is geopend om de blakaman uit ...

Bijna 39 jaar na de Decembermoorden van 1982 wordt het strafproces binnenkort afgerond. Precies over een maand, op 30 augustus, zal de Krijgsraad onder leiding van Cynthia Valstein-Montnor vonnis wijzen. De verzetzaak is vandaag behandeld.

Bouterse was in verzet gegaan tegen het vonnis van 2019. Toen werd hij door de Krijgsraad voor twintig jaar cel werd veroordeeld voor de moorden gepleegd op 8 december 1982.

Auditeur-militair Manro Danning heeft verwezen naar zijn eerdere requisitoir, waarbij 20 jaar cel is geëist. Hij zegt niet af te wijken van die eis. De advocaat van Bouterse Irvin Kanhai heeft ook zijn pleidooi gehouden, waarna Bouterse het laatste woord voerde.

De ex-legerleider heeft op de vraag van de Krijgsraad-president Cynthia Valstein-Montnor of hij bereid is vragen te beantwoorden naar aanleiding van zijn laatste woord, gezegd zich te beroepen op zijn zwijgrecht.

De ex-legerleider zei in zijn laatste woord dat de voormalige kolonisator, Nederland, niets onbenut heeft gelaten om de ingezette ontwikkeling te keren, en dat met een toenemende mate van meedogenloze gemeenheid en escalerend geweld.

De eerste acties waren nog gericht op de liquidatie van de revolutionaire leiding en van hem in het bijzonder. Hij memoreerde de mislukte poging tot staatsgreep van luitenant Surindre Rambocus in maart 1982.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVonnis Bouterse op 30 augustus