donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4.3
(12)

Volledige Maansverduistering in Suriname

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen s...

Op 15 en 16 mei 2022 zal er een maansverduistering zijn, die ook in Zuid Amerika gezien kan worden. De ‘Lunar eclipse’ zal vijf uren en 19 minuten duren. De maansverduistering zal ook te zien zijn in Suriname. De maan kleurt dan rood.

De lunar eclipse (maansverduistering) is een natuurverschijnsel dat gezien wordt als de aarde komt tussen de zon en de maan en de schaduw van de aarde over de maan valt; de maan passeert dan in de schaduw van de aarde. De maan wordt dan rood. Bij een totale maansverduistering passeert de gehele maan in het donkerste deel van de schaduw van de aarde, genaamd de Umbra.

In Suriname zullen wij een totale maansverduistering zien op zondag 15 mei. Het begint om 22.32 uur. De maximale lunar eclipse is te zien op maandag 16 mei 01.11 uur en het eindigt op 16 mei om 03.50 uur.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolledige Maansverduistering in Suriname