dinsdag 7 februari 2023
26 C
Paramaribo
0.7 C
Amsterdam
5
(1)

Volledige Btw-controle moeilijk zegt Belastingdirecteur

lees ook ...

Bouterse en co bedrukt vanwege eis 20 jaar celstraf

Hun gezichten op de foto’s spreken boekdelen, Desi Bouterse en zijn partners in crime kijken bedrukt als ze uit de rechtszaal komen na hun strafeis van 20 jaar cel in hoger beroep is uitgesproken. Teg...

Momenteel wordt de data met betrekking tot de controle op belasting over toegevoegde waarde (btw) geanalyseerd. Er zal door de Belastingdienst zoveel mogelijk op basis van data risicoanalyses worden gemaakt, zegt Belastingdirecteur Ismael Kaylakhan. Hij zegt aan dat er nooit een 100% controle is.

Met betrekking tot de overdracht van de btw geeft Kaylakhan aan dat de belangrijkste schakel is, een maandelijkse aangifte in te vullen. Het zal online gebeuren en zullen er sessies gehouden worden om te zien hoe het ingevuld moet worden. De vraag werd ook gesteld hoe de consument beschermd wordt tegen prijsopdrijving.

Kaylakhan gaf aan dat de Belastingendienst belast is met de uitvoering van belastingwetten, prijsopdrijving zit daar niet tussen, maar dat betekent niet dat er niet samengewerkt wordt met economische Zaken (EZ). Men is bezig zaken uit te werken, omdat het te naken heeft met bevoegdheden. Het is wel belangrijk dat de Belastingendienst de signalen krijgt zodat de controle strategie toch wordt aangescherpt.

“De samenleving moet gereguleerd worden met de btw, maar daardoor mag er geen ontwrichting plaatsvinden. De consument moet alert zijn door de kassabon aan te vragen en de btw-certificaat op te vragen om zeker te zijn. Aan het begin van elk jaar worden verschillende prijzen van genotsmiddelen verhoogd, maar dat heeft niets te maken met btw, dat heeft te maken met de prijs van de producent”, zegt Kalaykhan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolledige Btw-controle moeilijk zegt Belastingdirecteur