woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

Volledige Btw-controle moeilijk zegt Belastingdirecteur

lees ook ...

Korpschef Isaacs spreekt nieuwe AT’ers toe bij afsluit...

Een groep politieambtenaren heeft op woensdag 12 juni 2024 met succes de training van het Arrestatieteam (AT) afgerond. Het AT is een gespecialiseerde eenheid binnen het Korps Politie Suriname (KPS), ...

Momenteel wordt de data met betrekking tot de controle op belasting over toegevoegde waarde (btw) geanalyseerd. Er zal door de Belastingdienst zoveel mogelijk op basis van data risicoanalyses worden gemaakt, zegt Belastingdirecteur Ismael Kaylakhan. Hij zegt aan dat er nooit een 100% controle is.

Met betrekking tot de overdracht van de btw geeft Kaylakhan aan dat de belangrijkste schakel is, een maandelijkse aangifte in te vullen. Het zal online gebeuren en zullen er sessies gehouden worden om te zien hoe het ingevuld moet worden. De vraag werd ook gesteld hoe de consument beschermd wordt tegen prijsopdrijving.

Kaylakhan gaf aan dat de Belastingendienst belast is met de uitvoering van belastingwetten, prijsopdrijving zit daar niet tussen, maar dat betekent niet dat er niet samengewerkt wordt met economische Zaken (EZ). Men is bezig zaken uit te werken, omdat het te naken heeft met bevoegdheden. Het is wel belangrijk dat de Belastingendienst de signalen krijgt zodat de controle strategie toch wordt aangescherpt.

“De samenleving moet gereguleerd worden met de btw, maar daardoor mag er geen ontwrichting plaatsvinden. De consument moet alert zijn door de kassabon aan te vragen en de btw-certificaat op te vragen om zeker te zijn. Aan het begin van elk jaar worden verschillende prijzen van genotsmiddelen verhoogd, maar dat heeft niets te maken met btw, dat heeft te maken met de prijs van de producent”, zegt Kalaykhan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolledige Btw-controle moeilijk zegt Belastingdirecteur