woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid: Zuurstofconcentrators niet zoekgeraakt

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Wit Santi op Ingidey

In het dorp Wit Santi Zaterdag is op zaterdag 06 augustus een inheems festival gestart, waarbij  president Santokhi als eregast aanwezig was. Het dorpsbestuur heeft in samenwerking met de lokale gemee...

Er is geen sprake van verdwijning van zuurstofconcentrators. Het ministerie van Volksgezondheid heeft kennisgenomen van een bericht dat donderdag in een medium is verschenen, waarbij aangegeven is dat een derde deel van de zuurstofconcentrators die werden ingezet in de vierde Covid-19-golf bij zuurstofbehoeftige patiënten, spoorloos zouden zijn.

Het ministerie distantieert zich van deze ongefundeerde bewering en betreurt dat het medium zonder toepassing van het hoor-en wederhoor principe deze onverantwoordelijke publicatie lanceert. De zuurstofconcentrators zijn keurig opgeslagen en zijn onder controle. In de afgelopen periode hebben de beheerders van de zuurstofconcentrators een ‘track and trace’ app ontwikkeld om het beheer en distributie te monitoren.

De samenleving mag erop rekenen dat de zuurstofconcentrators beschikbaar zijn indien die ingezet moeten worden bij zuurstofbehoeftige patiënten, meldt de departementsleiding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid: Zuurstofconcentrators niet zoekgeraakt