dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid werkt aan vaccinaties

lees ook ...

Sluis te Donderskamp/Konomerume wordt hersteld

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij bracht het afgelopen weekend een orientatiebezoek aan de Arawarasluis in het Boven Nickerie/Wayambogebied die buiten werking was, door geb...

Het ministerie van Volksgezondheid maakt bekend dat er de afgelopen periode een lichte toename is in het aantal opnames in de ziekenhuizen van personen die besmet zijn geraakt met het Covid-19-virus. Er is in de maand oktober een gemiddelde ziekenhuisopname van 10 personen per week en zijn er 3 personen komen te overlijden in de maand oktober.

Sinds de aankondiging van de Omikron-variant zijn er inmiddels 7 tot 9 subvarianten ontdekt. Deze subvarianten worden door wetenschappers nauw in de gaten gehouden. Op basis van de recente ontwikkelingen heeft het Outbreak Management Team (OMT) aan het ministerie van Volksgezondheid de aanbeveling gedaan om zoveel mogelijk preventief te handelen ter voorkoming van een Covid-19-besmetting.

Dit houdt in dat nog steeds dringend wordt geadviseerd om een mond- en neuskap op te zetten in de aanwezigheid binnen een grote menigte en in slecht geventileerde ruimten. Het toepassen van goede handhygiëne is nog steeds sterk aanbevolen.

De komende periode zullen de ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken het inreisbeleid evalueren.

Het ministerie benadrukt dat mensen die niet gevaccineerd zijn, een groter risico lopen op ernstige ziekte en sterfte en adviseert derhalve dat deze groep zich alsnog laat vaccineren. In de komende periode zal er ook gewerkt worden aan het ter beschikking hebben van een partij ‘nieuwe’ Covid-vaccins.

Wat hierboven staat over overlijdensgevallen is pertinent niet waar. Het is de afgelopen jaren juist gebleken dat dubbel gevaccineerde personen vatbaarder bleken voor besmetting met covidvarianten en voor de dood. Zie maar de vele topsporters die op het veld het loodje legden de afgelopen twee jaren.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid werkt aan vaccinaties