zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(2)

Volksgezondheid waarschuwt voor mogelijke ziekten en plagen bij wateroverlast

lees ook ...

Stichting Jongeren voor een stabiele toekomst

In het kader van zijn opendeurbeleid werd de voorzitter van Stichting Jongeren  voor een Stabiele Toekomst , Carlo Renfrum, ontvangen door minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & J...

Het ministerie van Volksgezondheid doet een oproep aan de gemeenschap om alert te zijn op mogelijke ziekten en plagen bij wateroverlast. Door de aanhoudende regenval in diverse gebieden bestaat er een grotere kans op toename van ziekten zoals maagdarminfecties, huidschimmelziektes, bovenste luchtweginfectie en verschillende plagen zoals muskieten en ratten.

Het ministerie vraagt daarom aan de gemeenschap om zoveel mogelijk op hun gezondheidstoestand te letten en om mogelijke broedplaatsen van muskieten op erven en terreinen op te ruimen. Om drastische toename van ziekten te voorkomen, heeft het ministerie van Volksgezondheid maatregelen genomen. Zo zijn alle huisartsen en huisartsenspoedposten opgeroepen om zowel fysiek als telefonisch hun beschikbaarheid en bereikbaarheid te waarborgen.

Ook zijn alle importeurs van medicijnen opgeroepen om de beschikbaarheid van medicatie te garanderen. Verder worden alle ministeries en partners opgeroepen om gezamenlijk aan de slag te gaan met afwatering om zo ongediertebestrijding en waste management te kunnen realiseren.

Het ministerie vraagt aan de gemeenschap om alert te zijn op klachten en verschijnselen van de bovengenoemde ziekten zoals braken, diarree, lichaamspijnen, koorts, verkoudheid en hoesten. Bij optreden van deze klachten wordt geadviseerd om zo snel mogelijk contact op te nemen met de huisarts of zijn/haar waarnemer of de huisartsenspoedposten van RGD, AZP, RZW, RCR-zorghotel of SVZ.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid waarschuwt voor mogelijke ziekten en plagen bij wateroverlast