zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
5
(2)

Volksgezondheid waarschuwt voor (besmette) babymedicijnen.

lees ook ...

Vijf vampiers VHP projecten (1)

Als vampiers vallen de rovers in jas en das aan op de staatskas met de weinige inkomsten van ons land Zodra je hoort van grote projecten in Suriname blijkt na onderzoek dat het een rooftocht is. Vo...

De WHO waarschuwt in een global alert dat er bepaalde geneesmiddelen van de fabrikant Maiden Pharmaceuticals Limited (Haryana, India) in omloop zijn, vervuild met de schadelijke grondstoffen (diethyleenglycol en ethyleenglycol als verontreiniging. dit deelt het ministerie van Volksgezondheid In Suriname mede

Deze grondstoffen horen niet thuis in de producten Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup en Magrip N Cold Syrup. Bij inname van 1 van deze 4 soorten hoestdrank kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid.
De WHO heeft aan de hand van deze informatie de lidlanden geinformeerd om alert te zijn op deze producten.
Het Ministerie heeft meteen via haar werkarmen informatie ingewonnen of deze producten in Suriname in de handel zijn gebracht. Uit de beschikbare informatie blijkt vooralsnog dat de geneesmiddelen niet in de handel zijn gebracht in Suriname .Desalniettemin is er alertheid geboden.

Wat kunt u doen?
Indien er geneesmiddelen van de fabrikant zoals op de foto’s zijn aangegeven toch ergens worden gezien (deze zijn dan illegaal op de markt), dan wordt u dringend verzocht u onmiddellijk contact op te nemen met de Farmaceutische Inspectie op het telefoonnummer 440089, waarbij u aangeeft waar en wanneer u het product heeft gezien of gekocht, het liefst met een foto van het product.
De gemeenschap wordt gevraagd alert te zijn. En geneesmiddelen aan te schaffen via de officiële, door het Ministerie erkende apotheken en drogisterijen.

Foto credits: WHO site

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVolksgezondheid waarschuwt voor (besmette) babymedicijnen.