donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid waarschuwt samenleving om geen kinderchocolade te eten

lees ook ...

Nachtmerrie in Leiding 17: vader wurgt tienerdochter na ruzi...

Vanochtend heeft een man zijn tienerdochter om het leven gebracht op Leiding 17, waarna hij een giftige stof heeft ingenomen. Hij verkeert momenteel in kritieke toestand en is overgebracht naar de Spo...

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname waarschuwt de gemeenschap om geen kinderchocolade te kopen en te nuttigen. Het International Food Safety Authorities Network (Infosan)-secretariaat volgt momenteel een uitbraak van Salmonella Typhimurium in meerdere landen die vermoedelijk verband houdt met de consumptie van chocoladeproducten.

Via het European Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) heeft Infosan vernomen dat de betrokken producten die mogelijk verband houden met deze uitbraak, ook naar Suriname zijn gedistribueerd. Het ministerie van Volksgezondheid is hiervan op de hoogte gebracht door de Infosan. De samenleving wordt geadviseerd om geen kinderchocolade aan te schaffen.

Dit is de enige en juiste beslissing om het maximale niveau van voedselveiligheid te verzekeren en het risico van verdere besmetting uit te sluiten, laat het ministerie weten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid waarschuwt samenleving om geen kinderchocolade te eten