Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Volksgezondheid waarschuwt om ‘middeltjes’ tegen COVID niet te gebruiken

Geplaatst

op

Logo Ministerie Van Volksgezondheid

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de Surinaamse samenleving gewaarschuwd om geen ‘middeltjes’ tegen het coronavirus te gebruiken, die niet geregistreerd zijn. Er worden in advertenties, met name via social media, ‘medicijnen’ aangeprezen door leken die zichzelf ‘dokter’ noemen. 

Volksgezondheid waarschuwt de bevolking om zich niet te laten misleiden door zulke praktijken die, los van het feit dat deze illegaal zijn, een gevaar kunnen betekenen voor de gezondheid. Het gaat om middeltjes die niet getest zijn op hun werkzaamheid tegen bedoelde kwalen en bij gebruik de gezondheid ernstig kunnen schaden.
Er zal tegen personen die zich schuldig maken aan deze illegale praktijken streng worden opgetreden  door de bestuursdienst, de Economische Controle Dienst en de inspectie van het ministerie van Volksgezondheid.
Culturu.com
3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tata loso
dinsdag 22 september 2020 18:22

De bandieten zijn er nog steeds op de achtergrond. Chan/Brunsie zullen concessies moeten doen. Ze moeten ook rekening houden met de belangen van de elite in Suriname. Bouterse/Adhin moesten dat ook doen.

Zilvervos
dinsdag 22 september 2020 21:25

Nu gaan de oso dresi verkopen want apotheek heeft geen moer

Lars
dinsdag 22 september 2020 21:53

Apotheek heeft geen moer. En als je ziek ben moeten we medicijnen. Wie gaat ons gratis geven. We moeten iets om niet dood te gaan. En als er een dokter opstaat die ons gratis middeltjes en zalfjes wilt geven gaan we het proberen.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen