woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid Suriname waarschuwt voor losbandig feesten

lees ook ...

Training plantvermeerderingstechnieken in Saramacca

In het district Saramacca is er op vrijdag 05 augustus jongstleden, door het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), een praktische training plant vermeerderi...

Een derde Covid-golf is niet uitgesloten als er in Suriname losbandig wordt gefeest. Daarom doet het ministerie van Volksgezondheid een dringend beroep op eenieder om de preventieve maatregelen in het kader van Covid-19, namelijk de MOHANA-regels, serieus na te leven. Met het oog op Phagwa, morgen, is het risico op Covid-19-besmetting heel groot. Phagwa gaat vaak gepaard met lichamelijk contact, dat uiteraard niet bevorderlijk is in de preventie van Covid-19.

Er wordt vanuit het ministerie een dringend en urgent advies gegeven om geen Phagwa te vieren in groot verband. Vanuit de regering is meerdere malen gewezen op de eigen verantwoordelijkheid om besmettingen tegen te gaan.

Op social media circuleren een aantal uitnodigingen en promo’s voor feesten en of evenementen op Phagwa dag. Ook zijn er individuen en bedrijven die op privélocaties Phagwafeesten organiseren.

De politie zal zichtbaar aanwezig zijn op Phagwa dag en zal extra alert zijn op feest overtreders.Er zal niet geschroomd worden om op te treden tegen personen die zich schuldig maken aan de overtreding op het verbod op feesten. Eenieder wordt opgeroepen zoveel mogelijk in huiselijke sfeer het holi feest te gedenken. Tevens wordt de samenleving opgeroepen om de politie te melden indien men over informatie beschikt over privéfeesten op Phagwa dag.

Een derde Covid-19 golf zal onvermijdelijk zijn als wij met zijn allen de verantwoordelijkheid over onze gezondheid laten liggen. Met het losbandig feesten zullen de consequenties van een derde golf ook merkbaar zijn. De regering zal dan wederom genoodzaakt zijn om beperkende maatregelen te nemen, het geen weer niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling van ons land.

De departementsleiding verduidelijkt dat de berichten als zou er geen lockdown zijn op Phagwa niet op waarheid berusten. Conform het Presidentieel besluit geldt er ook op Phagwa dag een lockdown, welke om 23.00 uur in gaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid Suriname waarschuwt voor losbandig feesten