zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Volksgezondheid Suriname krijgt goedkeuring voor vierde dosis Covid-vaccin

lees ook ...

Santokhi: “Viering 65ste verjaardag kost ruim srd 1,1 miljoe...

De viering van de 65ste verjaardag van president Chandrikapersad Santokhi op het kabinet heeft ruim SRD 1,1 miljoen gekost. Dit maakte de president bekend tijdens een regeringspersconferentie. De verj...

Suriname heeft van de Immunization Technical Advisory Groups (NITAG) het advies gekregen om over te gaan tot het toedienen van een vierde dosis Covid-19-vaccin conform de volgende richtlijn, welke overigens in diverse landen wordt toegepast. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Aan personen met een verhoogd risico op ziekenhuisopname dan wel sterfte door Covid-19-infectie of mensen met comorbide condities ofwel onderliggende zieketen en/of een leeftijd boven de zestig jaar, wordt een vierde dosis aanbevolen vanaf vier tot zes maanden na de laatste dosis, tenzij deze mensen in de genoemde periode een bewezen infectie hebben doorgemaakt. Algemeen wordt aangenomen dat de bescherming van drie doses vaccin in de tijd geleidelijk zal afnemen, maar het staat nog niet vast of dit fenomeen het risico op ernstige symptomen vergroot.

Voor de algehele populatie geldt onverminderd dat verbetering van de vaccinatiegraad, de beste garanties biedt om ziekenhuisopname en sterfte door Covid-19-infecties in de samenleving te minimaliseren.
Er is momenteel in Suriname een zeer ruime hoeveelheid vaccin beschikbaar. Eenieder wordt geadviseerd om, indien voldaan wordt aan de voorwaarden welke eerder zijn genoemd, het vierde Covid-prikje te nemen. Ook aan migranten die op basis van de in hun land van herkomst geldende richtlijnen een vierde dosis verzoeken, mag deze worden toegediend.

De NITAG hecht eraan opnieuw aan te geven dat motivatie van het deel van de bevolking dat nog niet gevaccineerd is dit alsnog te doen, de hoogste prioriteit dient te hebben. Verder wordt aangegeven dat zowel bij het BOG (Medisch Centrum) als bij diverse RGD-klinieken de mogelijkheid bestaat om te vaccineren. De specifieke informatie kan worden verkregen via de Facebookpagina van het BOG en het ministerie van Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVolksgezondheid Suriname krijgt goedkeuring voor vierde dosis Covid-vaccin