Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Volksgezondheid Suriname: “Gezichtsmaskers nu niet nodig”

Geplaatst

op

Minouche Bromet. Foto Nii

Ondanks het ministerie van Volksgezondheid eerder heeft aangegeven dat het gebruik van maskers in deze fase niet nodig is, komt het nogal vaak voor dat burgers ermee rondlopen. “Gezichtsmaskers tegen COVID-19 zullen pas van toepassing zijn als er sprake is van community spreading”, zegt Minouche Bromet, directeur van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG).

Het BOG zal dan als het moet de juiste instructies geven voor het gebruik hiervan. Bromet benadrukt dat het nu niet nodig is om een masker te dragen als je gezond bent.

Het beeld in Suriname was in de eerste fase van de lockdown dat vele Chinese winkels niet opengingen. Als ze wel hun deuren opendeden dan trof je vele winkeliers en ook hun personeel aan met gezichtsmaskers. Ook bij burgers over straat, in de auto of op de fiets kon je zo’n gezichtsmasker zien.

Het ministerie van Volksgezondheid had ook aangegeven dat verkeerd gebruik van het masker consequenties kan hebben als je bijvoorbeeld met een COVID-19-patiënt in aanraking komt.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder

Suriname

Stemdag in Suriname niet zonder fouten; verkeerde stembiljetten op vier stembureaus

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

De stemlokalen zijn vanaf vanmorgen zeven uur geopend. Echter verloopt deze niet zonder fouten. Op vier stembureaus zijn er verkeerde stembiljetten geleverd, met als gevolg dat personen ook verkeerd hebben gestemd. Op de Openbare School Tammenga was de stemming geschorst. Daar hebben 187 personen op een verkeerd stembiljet hun stem uitgebracht. Deze personen worden opgeroepen om opnieuw te gaan stemmen. De juiste stembiljetten zijn naar het bureau gebracht.

Op de Openbare School te Pontbuiten hebben ook een aantal personen verkeerd gestemd. Het gaat om 66 personen. Deze personen zijn intussen achterhaald en konden van de juiste stembiljetten gebruikmaken. Ook in Para ging het mis. Vijftig personen hadden verkeerd gestemd. Gelukkig zijn deze personen gemakkelijk bereikbaar en mochten ze op de juiste biljetten kleuren. Het gaat namelijk om personen uit een dorp en dus gemakkelijk te achterhalen.

Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), zegt dat de fout gelukkig op tijd is ontdekt en kon worden hersteld. Voor personen die verkeerd hebben gestemd kunnen op vertoon van hun identiteitskaart opnieuw stemmen, ook al is hun pink al gekleurd. Het OKB wil niet dat deze stemmen verloren gaan. De stemlocaties zijn tot vanavond zeven uur open

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen